Имаше информация, че водното количество на яз. “Студена е малко

...
Имаше информация, че водното количество на яз. “Студена е малко
Коментари Харесай

Караниколов: Към момента се губи 1/3 от питейната вода в Перник

Имаше информация, че водното количество на бент. “Студена ” е малко над 4 милиона кубични метра, оказа се, че са 2,6 млн. За да може да се отстрани режимът ни трябват 10 милиона кубика водно количество. Положителното е, че имаме по-добър приток на вода. Започне ли да се топи снегът в края на януари, казусът ще се реши. Това съобщи пред БТВ министърът на стопанската система Емил Караниколов, написа Novini.bg.

 

" Отиваме към “мъртъв ” размер. Все още не сме в него, уповавам се и да не се стигне до там ", сподели още министърът.

" Ще правим няколко акции в Перник през идващите дни. При едната хора ще влизат в пещерни пространства, а при другата към този момент имаме установено съществуване на подземни води на към 35 метра от сондата, където ще би трябвало да сложим. Сега ни би трябвало точна информация за подземните води, с цел да не създадем екокриза ", разкри Караниколов.

" Основната ни задача е ремонтът на пречиствателната станция в Перник. Към момента водата е чиста и няма проблем, само че при приток на по-голямо количество тя може да се замърси. След ремонтът пречиствателната станция ще чисти по-голямо количество вода. Ще се стремим при пречистването да не се губи питейна вода ", разяснява министърът на стопанската система. 

" Заради пропусната работа все още се губи 1/3 от питейната вода в Перник ", добави той.  

" Тук сме от 10 дни, а доста неща се отметнаха. Сложихме сензори и датчици, разкопаваме, с цел да се отчетат течовете. Нов тръбопровод в Перник се постанова, тъй като системата не устоя ", приключи Емил Караниколов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР