Имаше едно усещане в МС, че конвенцията не предизвика никакъв

...
Имаше едно усещане в МС, че конвенцията не предизвика никакъв
Коментари Харесай

Цветан Цветанов извади документи как БСП е напирала да бъде приета Истанбулската конвенция

Имаше едно чувство в Министерски съвет, че конвенцията не провокира никакъв спор сред ръководещите. Българска социалистическа партия са правили събирания и подписки, с които да се одобри по-бързо Истанбулската спогодба. Това сподели Цветан Цветанов в студиото на " Тази заран " по bTV и даже извади документи, с които да хастари думите си. " Членове на Българска социалистическа партия са правили даже допитване до Цачева. Те нееднократно са я подкрепяли и тези документи са факт ", разкри и сподели следните документи:







" Европейски Съюз се причислява към Истанбулската спогодба и стартира действието за ратификация. В 18 страни е призната. Когато се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво предизвикваме на 1 милион дами, които се срещат с насилието? Идеята е да има интегритет на всички инситуции. Няма тематика, която да засегне българското председателство да вкара сходни тематики като " джендър ". Много по-консервативни страни са приели конвенцията ", продължи той.

" Имаме съдружно съглашение с Оперативна програма и сме разписали какви са дейностите и разпоредбите какви решения се взимат и от кого. В точка 9 е записано, че всяка партия може да има своето политическо решение и да гласоподава в пленарна зала ", добави Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР