Имаше дискусии дали е подходящо Русия да бъде част от

...
Имаше дискусии дали е подходящо Русия да бъде част от
Коментари Харесай

Ройтерс: Страните от Г-20 ще изритат Русия от формата

Имаше полемики дали е уместно Русия да бъде част от Г-20. Ако Русия остане член, тя ще стане по-малко потребна организация “, “, сподели почитан източник на Г-7.

Информацията на организация “Ройтерс” е от източници, взели участие в полемиките. Твърди се, че има огромна възможност при гласоподаване на такова предложение други страни да наложат несъгласие - да вземем за пример Китай, Индия, Саудитска Арабия.

Попитан дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще предприеме дейности за изтласкване на Русия от Г-20, когато се срещне със съдружници в Брюксел тази седмица, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели пред кореспонденти в Белия дом във вторник:

" Вярваме, че не може да се държим по нормалния метод с Русия в интернационалните институции и в границите на интернационалната общественост ".

Въпреки това Съединените щати възнамеряват да се съветват със своите съдружници, преди да бъдат направени каквито и да било други изказвания, добави той.

Г-20, дружно с по-малката група от седемте - включваща единствено Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Канада, Япония и Англия - е основна интернационална платформа за съгласуване на всевъзможни дейности - от ограничения против климатичните промени до трансграничния дълг.

Русия е изправена пред напън от интернационалните наказания, водени от западни страни, целящи да я изолират от световната стопанска система, в това число изключването й от световната банкова система за известия SWIFT и ограничение на покупко-продажбите от нейната централна банка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР