Имаше червени куфарчета, но те бяха най-малкото... Бяха създадени в

...
Имаше червени куфарчета, но те бяха най-малкото... Бяха създадени в
Коментари Харесай

Димитър Луджев за червените куфарчета и ”мафията с пагони”

Имаше червени куфарчета, само че те бяха най-малкото... Бяха основани при започване на прехода над 70 банки, частни търговски сдружения. Оттам към този момент куфарчетата ги даваха на свои хора. Това съобщи пред Българска национална телевизия Димитър Луджев, вицепремиер в едно от държавните управления на прехода и министър на защитата в различен кабинет.
Около милиард и половина $, не лв. бяха задграничните " вложения ". Третият огромен теч на пари беше при тези... Аз ги назовавам " мафията с пагони ", това са множеството бизнесструктури на офицери от Министерство на вътрешните работи Държавна сигурност, армията, от разследващите служби, следени от тях бяха в това число и борческите структури. Това са огромните грабежи...После огромната приватизация беше върхът на грабежа.

" Според мен най-голямата неточност беше напънът на Българска социалистическа партия да резервира монопола върху властта. Така те завоюваха изборите за Велико национално заседание, а това предопредели по-мъчителния, муден и неконструктивен темперамент на прехода към народна власт. Това сграбчване на Българска социалистическа партия във властта си остана една от главните неточности на целия преход. През 1990 година различен огромен гаф на ръководещите беше неуспехът на двете държавни управления на Луканов. Те не можаха да започват промените и демонстрираха импотентността на Комунистическата партия, нейната некадърност да извърши преход към народна власт и пазарна стопанска система. И още нещо доста значимо: през тази година, в която не организираха промените, те съумяха да основат предпоставките за трансформацията на комунистическата политическа власт в икономическа. ", съобщи той в изявление за Дойче веле.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР