Имаше абсолютно отсъствие за последните 12 г. на ясна политика

...
Имаше абсолютно отсъствие за последните 12 г. на ясна политика
Коментари Харесай

Проф. Минеков: Раздали са 33 милиона лева ей така през фонд Култура

" Имаше безусловно неявяване за последните 12 година на ясна политика във връзка с националната просвета. Неясно финансиране, политическо субсидиране, разпределяне на средства по неразбираем метод. За страдание, доста вреди има във връзка с монументи на културата. Една огромна част от тях вкарахме в Прокуратурата – желаеме да знаем кой е причинителят на тези закононарушения. Провеждаме доста сериозна акция във връзка с опазване на гробницата в Караново ", добави Минеков в ефира на Нова тв.

„ Имаме подадена ръка от Франция, от службата за музеите им, от ЮНЕСКО. Вероятно знаете за съществуващата съсипия. Свидетел съм, по време на своето ръководство, на корупцията, на безусловно безпринципно разпределяне на 33 млн. лева през фонд „ Култура “. Можете да сте сигурни, че всичко, което съм видял, е в граници. Продължаваме да настояваме за повишение на бюджета на министерството – той е безусловно беден, пропуснат. Служителите са съгласни с тази бедност. Искаме качване на бюджета с още 49%. Надявам се нашето искане да бъде признато. Проведохме диалози с общини, с представители на политически партии за непрестанно повишаване на бюджета “, сподели още министър Минеков.

В сряда бе решено страната да отпусне 18 млн. лева за кино продукции, като средствата ще могат да се разходват и през идната година. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР