Иманяр е задържан в района на крепостта "Сторгозия" - защитена

...
Иманяр е задържан в района на крепостта "Сторгозия" - защитена
Коментари Харесай

Иманяр е задържан в района на крепостта Сторгозия в Плевен

Иманяр е арестуван в региона на крепостта "Сторгозия " - предпазена територия за запазване на културното завещание. На 28 октомври, в хода на профилирана интервенция по противопоставяне на противозаконното придобиване и продажба на културно-исторически полезности, криминалистите засекли 58-годишен плевенчанин на територията на крепостта с металотърсач.

В непосредственост открили изкопна дупка и дребна лопатка. При осъществения персонален обиск у мъжа е открит патрон, който по негови данни е древен турски и е от времето на руско-турската война.

При последвало претършуване в гараж, негова благосъстоятелност, служителите на реда намерили 14 монети, 73 железни предмета, част от които наподобяващи остриета за стрели, 69 керамични части - разнообразни по тип, размер, форма и цвят. Намерените предмети са конфискувани и предадени за експертизи. Предстои изясняването на културно-историческата им стойност.

Плевенчанинът е арестуван за период до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен. По случая е формирано досъдебно произвеждане, по което работата продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР