Имаме ясен план, ясни критерии и когато видим, че се

...
Имаме ясен план, ясни критерии и когато видим, че се
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев залага на превенцията с коронавируса, за да не плачем от затваряне

Имаме явен проект, ясни критерии и когато забележим, че се върви към несъмнено равнище на заболяване, можем да вземем съответни ограничения. Знаейки, че цифрите пълзят нагоре, можем да вземаме характерни ограничения, конкретизирани неща. Трябва да вършим по този начин, че да не влизаме в алената зона. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от „ Демократична България ”. Той настоя проектът да бъде включен като закон за бъдещето – нещо, което пази като идея  още преди да стане народен представител.

Само към 10 000 лева има за осведомителна акция за изгодите от имунизациите. Трябва да имаме задоволително запас – предвиждаме да прибавим един ред пари съответно за осведомителна акция, сподели доктор Симидчиев пред Българска национална телевизия. Вчера, в здравна комисия се заприказва, че за качествена акция трябват най-малко 3-4 000 000 лв.. 10 000 лв. е обидно малко, няма по какъв начин да създадем смислена акция – слагаме 20% от имунизациите, които имаме, по този начин се получава, изясни лекарят.
 Кацаров призна, че коронавирусът към този момент натоварва доста лечебните заведения, направил бил всичко да има имунизация Кацаров призна, че коронавирусът към този момент натоварва доста лечебните заведения, направил бил всичко да има имунизация
Назрява моментът за ограничения. В идващите няколко дни цяла България ще влезе в оранжевата зона. Най-важното е да преведем България през т...

Голяма част от сътрудниците са безпределно изтощени от нещо, което е предотвратимо. " Не е належащо да плачем за нещо, което се затвори – преди да се затвори, да създадем нещо ", съобщи доктор Симидчиев за обстановката с подготвеността на здравната система.

Ако нямаш фрагменти, особено за интензивната медицина, без значение от оборудването няма триумф. Трябват години, най-малко 2-3, с авансово обмисляне за основаване на фрагменти. Това обаче не би трябвало да минава през непрекъснати политически карамоли – профилактика, дигатализация, акцентира доктор Симидчиев.

Регионално

Сравнително умерено минават дежурствата през последните десетина дни. Това оповестиха от незабавната помощ в Благоевградско. Според информацията, няма доста внезапно завишение на заболеваемостта от COVID-19, само че има повечко респираторни болести. За 10 дни има към 30 повиквания за пациенти, които да бъдат взети за проучвания, имало обаче от ден на ден опашки пред лабораториите за PCR проби.
 Пореден епизод: Ресторантьорите не схващат, че болестта с ковид пораства и би трябвало ограничение на контакти Пореден епизод: Ресторантьорите не схващат, че болестта с ковид пораства и би трябвало ограничение на контакти
Не мога да схвана, няма ли гласуван закон, с който да се носи наказателна отговорност за неистини в пандемията? Това попита ръководителят...

От локалната РЗИ споделят, че към 60-70 души дневно се имунизират, откакто в средата на лятото имало 10-15 души. Ваксинацията е слаба, считат от РЗИ, като предизвестяват, че постоянно няма задоволително искащи при персоналните лекари, които не могат да отворят цялостен флакон ваксина.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР