Имаме ясен ангажимент от "Гугъл", "Туитър" и "Фейбсук" в кодекс

...
Имаме ясен ангажимент от "Гугъл", "Туитър" и "Фейбсук" в кодекс
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри какви авторски кадри ще могат да се ползват за създаване на клипове в Youtube

Имаме явен ангажимент от "Гугъл ", "Туитър " и "Фейбсук " в кодекс против подправените вести. Искаме оптимално бързо приложенията, които ще демонстрират подправените вести, да обгръщат всички езици и страни в Европейски Съюз. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия еврокомисар Мария Габриел.

"Очаквам още повече старания в подтекста на евроизборите, подготвени публицисти и изтрити подправени профили ", сподели още тя.

"Наблюдаваме тревожна наклонност - огромен брой хора не могат да разграничат подправените вести. 75% от младежите не разграничават подправената от същинската вест ", добави Габриел.

"Престои ни 6 страни да подпишат новото районно съглашение на Балканите за понижаване на цената на диалозите и интернет данни. Технически е мъчно за операторите измененията да се случат до юни, само че продължаваме договарянията по кое време да влезе в действие " разяснява еврокомисарят.

"Ютюб /YouTube/ няма да изчезне в настоящия си тип. Искаме да защитим създателите на музика и орифгинални фрагменти, като те да получава съответните суми за труда си. Всеки ще може да продължи да употребява лимитирано музика и авторски фрагменти за основаване на пародии и клипове ", приключи Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР