Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни

...
Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи

Имаме все по-качествен туризъм и от ден на ден туристи, което ни слага на интернационалната карта на желаните дестинации, само че би трябвало да спрем да търсим единствено отрицателните вести. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя акцентира, че цените порастват на всички места и туризмът не е евтина услуга. Въпросът бил да се направи оптимално наличен.

Според нея би трябвало да се работи за повишение качеството на живот на българите, с цел да си разрешават да употребяват повече услуги.

Усилията трябвало да са ориентирани към повишение качеството и благосъстоянието на преживяванията, а също да демонстрираме благосъстоянието и историята на България и на по-малките обитаеми места.

Динкова посочи, че наклонността от лятото за напредък на българския туристопоток продължава и през зимния сезон. По нейни думи през декември страната ни е имала близо 5% повече туристи по отношение на 2022 година Ръст през зимата се регистрира и на задграничните туристи. През декември туристите от Турция са с 22% повече, а италианските са съвсем с 50% повече спрямо предходния декември.

Министърът акцентира, че влизането на страната ни в Шенген по въздух и вода ще редуцира инспекциите по летищата с сред 20 и 30 минути. А след среща с туристическите ни аташета в Германия, Турция и Полша противоположната връзка, която получаваме от локалните туристически организации, е извънредно положителна, уточни тя.

Относно Стратегията за насърчаване на вятърната електрическа енергия в моретата Динкова означи, че е належащо да има баланс сред напредъка и запазването на обичайните ни преимущества. Тя бе безапелационна, че възобновимите енергоизточници не би трябвало да са в ущърб на природата или на поминъка на локалните хора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР