Имаме утвърдено и работещо взаимодействие с България, служители на Фронтекс

...
Имаме утвърдено и работещо взаимодействие с България, служители на Фронтекс
Коментари Харесай

Директорът на Фронтекс: Подкрепата, която даваме на България, е комплексна

Имаме одобрено и работещо взаимоотношение с България, чиновници на Фронтекс подкрепят и поддържат българските гранични служители на реда, сега се организира и интервенция по морската граница, съобщи Фабрис Лежери, изпълнителен шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита – Фронтекс, оповестяват от вътрешното министерство.

Той изясни, че в границите на визитата е имал опцията да се запознае както със зелена, по този начин и със синя граница на България, да се срещне със чиновниците на Фронтекс и граничните служители на реда - видях голям брой патрули, ситуирани на границата, които си правят професионално и съзнателно работата. Подкрепата, която даваме на България, е сложна, по тази причина наред с нашите чиновници по границата, реализираме и подготвителна активност - за търсене и избавяне на лица, трафик на замърсяващи материали и други Нашата съществена цел е да поддържаме всички страни в съюза, в това число и България, по тази причина и интервенцията която се организира сега по море включва също и Румъния – трафик на незаконна миграция, на опиати и неразрешените субстанции. По отношение на миграционния развой, той изясни, че все още са взети всички нужни ограничения. Заедно с българските управляващи обсъдихме опциите и местата за нужна спомагателна поддръжка от Фронтекс и мисля че страната ви ще я получи, съобщи Лежери.



Обстановката на южната ни граница е напрегната, само че под надзор. Привлекли сме в допълнение както сили на Групово дело “Гранична полиция “ от други граници, по този начин и сили на Жандармерията и от ОДМВР. Към момента, макар по-големия напън спрямо 2020 година, се оправяме и на този стадий не се постанова включването на армията, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, който придружаваше изпълнителния шеф на Фронтекс.

Той посочи, че спрямо предходната година на границата с Турция опитите за навлизане на наша територия са към 6 пъти повече, същият е и растежът на лица, влезнали в страната. В рамките на извършената ползотворна среща българската страна е предоставила информация за техническото положение на системите за видеонаблюдение и транспортните ни средства: Имаме планове в тази посока за приемане на поддръжка, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи и уточни, че следва идната година Групово дело „ Гранична полиция “ да придобие нов транспортен съд, който да усили патрулирането по морската ни граница.

Пренасочването на гранични служители на реда към българо-турската и към част от българо-гръцката граница е за уплътняване на рисковите зони, където има активност от опити за нарушавания, изясни шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Деян Моллов. Той акцентира, че тук-там, на които оградното оборудване е компрометирано и където има проблеми с видеонаблюдението, се ползват компенсиращи ограничения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР