Имаме усещането, че поради някакви причини Възраждане от една страна

...
Имаме усещането, че поради някакви причини Възраждане от една страна
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Вотът на недоверие не е удобен за Борисов и за „Възраждане” - ще се види, че само го играят опозиция

„ Имаме чувството, че заради някакви аргументи „ Възраждане ” от една страна го играят огромна съпротива, от друга – когато е належащо да бъдат комфортни, са комфортни на ГЕРБ. Това съобщи пред Нова тази заран зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” Кристиан Вигенин.
Той бе безапелационен, че позицията на Българска социалистическа партия е ясна и поредна: „ Ние казахме: Готови сме с причините, събираме подписите, кардинално получихме поддръжка за подобен избор от Има Такъв Народ и „ Възраждане ”. И внезапно се стартира: „ Ама не в този момент, а след това, за какво в акцията, след акцията ”. Аз не мога да схвана каква е повода, само че за мен няма безапелационно изговорена обществена причина за какво това е по този начин ”, добави още социалистът.
„ ЗА ГЕРБ не е комфортно да има избор на съмнение в миг, в който те се вършат на съпротива на държавното управление и всекидневно бълват рецензии против него, само че в действителност го поддържат. Защото, в случай че се гласоподава избор на съмнение тази седмица, те ще би трябвало ясно да се дефинират – като критикувате толкоз, ето, подкрепете вота ”, съобщи Кристиан Вигенин.
По думите му вотът е извънредно своевременен, защото няма ден, в който държавното управление и ръководещото болшинство в Народното събрание, които са едно - да не вършат неточности, да се упрекват един различен, да се оправдават, само че като резултат – това да нанася вреди на българския народен интерес, на живота на хората всеки ден.
„ Българска социалистическа партия е сериозна партия и в тези избори взе участие във всяка една общините, с цел да завоюва, в случай че не завоюва от първи тур – да взе участие в балотаж. Ако не взе участие на балотаж – тогава органите на партията ще разискват и вземат решение ”, уточни в диалога за локалния избор Вигенин и акцентира кардиналният за Българска социалистическа партия въпрос – разграждането на модела „ ГЕРБ ”.
„ Българска социалистическа партия е алтернативата и опцията в локалната власт да ограничим ГЕРБ да продължат да се вкопават. Защото моделът, натрапен през централната власт – може да се разгради назад. Виждаме, че посланията на Българска социалистическа партия намират схващане у хората, залите са цялостни, има едно чувство в страната, че нещата стартират да се трансформират и това ще се види на местите избори ”, уточни Вигенин.
В София, по думите му от ден на ден се вижда, че от подценяван кандидат за кметския стол претендентът на МК „ Българска социалистическа партия за България ” Ваня Григорова се трансформира във фактор в конкуренцията.
„ Не единствено в София – ние и на други места имаме претенденти, които не са членове на Българска социалистическа партия, само че са свързани с нас, техните послания са послания на леви хора, мисленето им е на леви хора, това е по-важното. Така че, съгласно мен Ваня Григорова се оправя безапелационно, освен във връзка с левия електорат, а във връзка с всички, които желаят действителна, същинска смяна в София, а не замяна, както се случи с „ Продължаваме промяната ”, съобщи социалистът в отговор на въпроси на водещите.
В коментара си за дерогацията на съветския газ, Вигенин уточни: „ Не виждаме съответно управническо държание. Започнаха се следващите „ ти на мене, аз на тебе, през вчерашния ден едно – през днешния ден друго, подписали се, пък били подведени ”.
„ Българска социалистическа партия сме ясни и поредни – анализите сочат, че премахването на дерогацията на съветски петрол ще докара до повишението на цените, изключително на фона на това, което става в Близкия изток. Да се лишим сами от опцията да преправянето на по-евтиния съветски нефт за идването на неизвестно каква цел – е без каквато и да е мисъл за националния интерес, дано да помислим първо за българските жители ”, съобщи зам.-председателят на Народното събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР