Имаме уникалната възможност да обединим усилията си, за да свържем

...
Имаме уникалната възможност да обединим усилията си, за да свържем
Коментари Харесай

България и Румъния ще правят мрежа от иновационни долини


Имаме неповторимата опция да обединим напъните си, с цел да свържем предприемаческите екосистеми в България и Румъния, тъй че да създадем мрежа от иновационни долини. Партньорство сред България и Румъния може да изведе Източна Европа като водач в областта на нововъведенията и дълбоките технологии. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на работна среща за партньорства за насърчаване на иновационен потенциал на предприемаческата екосистема в румънския град Клуж-Напока, оповестиха от ведомството. 

Стойчева води делегация от представители на екосистемата и на локалната власт и ще взе участие като преподавател в интернационалния конгрес в града за смисъла на финансовото включване и цифровата промяна. „ Заедно би трябвало да работим за превръщането на района в мотор на нововъведенията и конкурентоспособността на Европа “, съобщи още Стойчева. Тя акцентира, че един от главните цели на Министерството на нововъведенията и растежа е точно поддръжката на предприемаческата и стартъп екосистема в България. 

Стойчева организира работна среща и с кмета на Клуж-Напока Емил Бок. Двамата разискаха съдействие сред иновационните долини в България и Румъния и основаването на районни иновационни долини посредством институционална поддръжка, продан на положителни практики и свързване на дейните представители на предприемаческите екосистеми на двете страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР