Имаме три основни приоритета – без инфлация и спекула, без

...
Имаме три основни приоритета – без инфлация и спекула, без
Коментари Харесай

Мая Манолова от „Левицата“: Основната борба ще е с картелите

Имаме три съществени целта – без инфлация и далавера, без картели и без война. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Мая Манолова, част от обединението „ Левицата “.

Първият проектозакон, който ще внесе групировката, в случай че влезе в Народното събрание, е за таван на надценките на главните хранителни артикули. Таванът ще е за 10 продукта и ще е 5%. „ Левицата “ ще предложи и таван на банковите такси. „ Докато хората изнемогваха, в секторите, в които има картелни съглашения, подобен е и банковия, осъществиха облаги над 50%.

Това не им попречи да си вдигнат таксите “, изясни Манолова. Коалицията ще упорства и за лишаване на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни съглашения.

Те поддържат въвеждането на налог свръхпечалба, само че единствено за секторите, където има картели, а не за дребния бизнес, като кварталните магазини. „ Ние милеем за обединяване на лявото, тъй като същински мощно ляво може да има единствено посредством обединяване на всички леви сили “, сподели още Манолова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР