Имаме точно 2 месеца за преговори с ЕК, очакваме синдикатите

...
Имаме точно 2 месеца за преговори с ЕК, очакваме синдикатите
Коментари Харесай

Николай Денков: Имаме точно 2 месеца за преговори с ЕК, очакваме синдикатите за разговори по същество

Имаме тъкмо 2 месеца за договаряния с Европейска комисия, чакаме синдикатите за диалози всъщност, заяви министър председателят Николай Денков след несъстоялата се през днешния ден среща в Министерския съвет с представители на синдикатите и на протестиращите миньори и енергетици, представен от Българска национална телевизия. " Днес повече от всеки път имаме потребност от единодушие по какъв начин да е развие българската енергетика през идващите 20 години. Съгласие, учредено на действителни обстоятелства и същински прогнози, а не на политически измислици и нереалистични упования. За да има единодушие, първо би трябвало да има диалог, не посредством мегафони, а като седнат представители на всички страни на една маса за договаряния, с цел да бъде чут всеки и да се откри най-хубавото решение на всички. За това поканихме представителите на синдикалните организации за диалог по всички значими въпроси, които вълнуват миньорите и енергетиците. Синдикалните организации за в този момент отхвърлят да дойдат ", сподели Денков.
По негови думи всички би трябвало да са подготвени за изчерпателен диалог. Министър-председателят удостовери няколко акцента, касаещи териториалните проекти. " Плановете не затварят мини и ТЕЦ-ове. Тяхната цел е да привлекат 4 милиарда лв. във въглищните райони посредством няколко разнообразни европейски стратегии . Тези средства са предопределени за развиване на съответните райони, те могат да ги преобразят Те са налични, само че би трябвало да ги желаяме, спазвайки европейските правила ", изясни Денков.
По негови думи с предаването на документите, договарянията с Европейска комисия занапред стартират. Ще бъдат разисквани всички точки в Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика и по териториалните проекти. Според Денков с проектите България не поема ангажимент да закрие избрани мощности, свързани с производството на ток от въглища, тъй като няма подобен текст. " Предадохме проектите на последната допустима дата, те би трябвало да получат утвърждение от Европейска комисия и всички държави-членки до 31 декември тази година. Плановете на всички останали страни бяха подадени от дълго време, ние сме последни в тази активност. Имаме тъкмо 2 месеца за договаряния с Европейска комисия, чакаме синдикатите за диалози всъщност, с цел да продължим договарянията с Европейска комисия и дружно със синдикатите да подготвим причините и да сложим настояванията си ", сподели още министър-председателят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg