Имаме тези навици от деца. Научили сме ги, като сме

...
Имаме тези навици от деца. Научили сме ги, като сме
Коментари Харесай

Искате да звучите по-уверено? Избягвайте три неща в разговора

Имаме тези привички от деца. Научили сме ги, като сме гледали по какъв начин възрастните поддържат връзка между тях. Получавали сме забележки, когато не сме задоволително общителни и деликатни. Така сме усвоили модел на държание, посредством който демонстрираме, че нашите отзиви и познания не са значими.

Ето три неща, които хората постоянно вършат по време на диалог и с което стават по-малко безапелационни. Помнете, че по-малкото постоянно значи повече. Ако изключите тези три навика от речта си, мигновено ще почувствате, че сте по-уверени и безапелационни.

1. Забравете наречията, изразяващи неустановеност

Това са неразбираеми формулировки, които постоянно се употребяват в общоприетия диалог. Те разрешават да поддържате връзка без себеутвърждаване.

- Може би;

- Вероятно;

- Би трябвало,

Тези думи „ би трябвало “ да показват уместност и обективност, само че по-често са белег за неустановеност. Използвайте други изрази, които ви носят престиж:

- Очевидно;

- Със сигурност;

- Определено;

- Ясно е, че…

Така утвърждавате, че знаете защо говорите и желаете да убедите останалите със знанието, което имате.

2. Не правете ангажименти

Ограничаването на отговорността от правна позиция служи, с цел да предотврати възможни недоразумения. Във всекидневното хората употребяват „ дисклеймъри “ или предварителни ангажименти тогава, когато не са уверени в знанията си. Често сме доста по-осведомени, в сравнение с демонстрираме с неуверения си изказ. Ето някои образци:

- „ Не съм изцяло сигурен/а, но… “

- „ Не съм специалист по въпроса, но… “

- „ Може да бъркам, но… “

Общото сред всички тези изречения е, че запращат представителя в областта на несигурността. Другото общо е използването на „ само че “, след несигурната фраза. Това е дума, която спъва. Когато се усетите, че употребявате предварителни ангажименти, пробвайте някой от следните изрази:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР