Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира

...
Имаме тежка политическа криза, защото цикли парламентарната република. Това коментира
Коментари Харесай

ПП/ДБ с план за кабинет, готови са да помогнат на Борисов да се оттегли от политиката

Имаме тежка политическа рецесия, тъй като цикли парламентарната република. Това разяснява пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " и депутат от ПП/ДБ Атанас Атанасов .

Бойко Борисов би трябвало да има проект по какъв начин ще осъществя първия мандат, съгласно него. Ние имаме проект и можем да помогнем на Бойко Борисов, посочи той. Когато вторият мандат отиде при ПП/ДБ, ще го поканят на диалог, стана ясно от думите му. Вторите ще беседват с партиите в Народното събрание. Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ, само че пред прожекторите, сподели Атанасов. Готови сме с наш вид , добави той. ПП/ДБ няма авансово да се обвържат с някакъв мандат с ГЕРБ.

Трябва да се стяга колана, акцентира той във връзка от служебната власт, който от Борисов, а съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър Асен Василев Има запаси за стягане на колана, за нас е значимо бюджетна дисциплинираност да се съблюдава , посочи водачът на ДСБ. Ние в действителност търсим излаз от обстановката, изясни още Атанасов.
 По-вероятен е постоянен кабинет с втория мандат
По-вероятен е постоянен кабинет с втория мандат

Искат се повече консенсус и разговор

Вторите в Народното събрание били наясно, че би трябвало да има постоянна власт. Да не слагаме каруцата пред коня, дано забележим какво ще създадат ГЕРБ с първия мандат, прикани националният представител. ПП/ДБ няма да поддържат кабинет с мандат на Бойко Борисов и с кадруване от водача на ГЕРБ.

Атанасов е оптимист, че през втория мандат може да се сформира държавно управление. А упорството при ГЕРБ нараствало, тъй като нямали проект какво да вършат с първия мандат. Превърнахме се в страна на изтеклите мандати, акцентира водачът на ДСБ. Компромисът трябвало да пристигна от ГЕРБ, съгласно него, и трябвало да дадат късмет на вторите да сформират кабинет с поддръжка от партията на Борисов. Бихме помогнали на Бойко Борисов да се отдръпна от политиката , разясни още Атанас Атанасов. Нека всеки си носи отговорността, прикани националният представител.
 Плевнелиев: България е напът да се трансформира в първата бананова република на Балканите
Плевнелиев: България е напът да се трансформира в първата бананова република на Балканите

За него - Политическа партия, Възраждане и президентът са популисти

Ако няма да има държавно управление с първия мандат, няма да има и с втория мандат, включи се и Тома Биков от ГЕРБ.

Нека малко по-спокойно с пералните и кой какъв е, акцентира той по отношение на, че на Борисов му би трябвало пералня и най-хубавата пералня за него е обединението ПП/ДБ.

ГЕРБ били подготвени на диалози, в случай че ПП/ДБ показват проект за сформиране на кабинет. От партията желали да основат устойчиво ръководство, само че няма да дават поддръжка, тъй като някой е доста приветлив .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР