Имаме сериозни данни и доказателства, че става въпрос за престъпно

...
Имаме сериозни данни и доказателства, че става въпрос за престъпно
Коментари Харесай

Атина: Умишлени палежи са причината за трагедията

Имаме съществени данни и доказателства, че става въпрос за незаконно действие за предизвикателство на пожар. Това сподели гръцкият министър за гражданска отбрана Никос Тоскас по време на изключителна конференция тази нощ, заяви БГНЕС.

На нея участва и представителят на държавното управление Димитрис Дзанакопулос. Умишлените палежи съпроводени със мощните ветрове са главната причина за всичко станало в източната част на Атика в понеделник вечерта. Тоскас изрази угриженост и от обстоятелството, че в " доста къс пай от време на доста места са се появили огнища ". Той отхвърли да даде повече детайлности, с цел да не попречи на следствието.

Броят на починалите в пожара, който унищожи крайбрежието на източна Атика доближи 83. Спасителите търсят изчезнали хора, само че към момента не са влезнали във всички къщи в засегнатите региони.

Около 300 пожарникари и доброволци претърсват региона, търсещи десетки изчезнали, измежду които две 9-годишни сестри. Министерството на инфраструктурата заяви, че 1 188 здания (48,93%) от засегнатите 2 489 година, са необитаеми.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР