Имаме сделка. Това написа в Twitter председателят на Европейския съвет

...
Имаме сделка. Това написа в Twitter председателят на Европейския съвет
Коментари Харесай

ЕС успя да се разбере за парите за коронавируса, Борисов: Договорих още 1 млрд. евро, затова ми искат оставката

Имаме договорка. Това написа в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след траялите 5 дни договаряния на водачите на Европейския съюз.
Този път формалните договаряния продължиха по-малко от час, откакто почнаха в 6:15 часа сутринта българско време. Преди това, цяла нощ, още веднъж имаше двустранни диалози. А какво тъкмо е финалното предложение и какво ще стане с върховенството на закона при контрола върху харченето на парите - НАУЧЕТЕ ТУК!
Включване онлайн от Брюксел направи и българският министър председател Бойко Борисов. Той удостовери, че безвъзмездните европари за ковид са 390 милиарда евро, а делът на заемите - 360 милиарда евро, което дефинира за " соломоновско решение ". Борисов сподели, че 200 млн. евро ще има за изоставащите райони в България (точка 67). Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз (МФР) т.е. за идващите 7 години ще е 1,074 трилиона евро.
Специално за върховенството на правото, българският министър председател уточни, че методът е " почиващ на доказателствата " - когато приказваме има или няма безвластие.
За България, общият размер на средствата по новата МФР и е близо 29 милиарда евро . Това било с 1 милиарда евро повече - е за това заслужавам да ми се желае оставката, изясни Борисов, наблягайки какъв брой понижен е европейският бюджет  - с 60 милиарда евро. " За хората, които ми желаят оставката, им оставям 29 милиарда евро за идващите години ", акцентира водачът на ГЕРБ, съгласно който това било повече, в сравнение с България изкарала при всички социалистически държавни управления. Ще има с 800 млн. евро повече за кохезионна политика, посочи министър председателят. А за " обективен преход " поради зелената политика щяло да има още половин милиард евро, 200 млн. евро и за бежански политики.
Борисов не пропусна да се похвали, че Еманюел Макрон го подкрепил да има общоевропейски правила и решения за ковид - през Европейската комисия. И изрази страдание по какъв начин този Съвет не бил рекорден, т.е. този от Ница през 2000 година остава подобен като дълготрайност. " Моят връх за кафета е несломим към този момент ", похвали се обаче министър-председателят.
" Обещах на Шарл Мишел да кажа, че е извънреден другар на България ", съобщи Борисов, който благодари още на немския канцлер Ангела Меркел и австрийския канцлер Себастиан Курц, който направил изявление пред Съвета като че ли е български министър председател. Борисов благодари и на холандския министър председател Марк Рюте.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР