Имаме съвсем минимален брой мигранти, които са успели да влязат

...
Имаме съвсем минимален брой мигранти, които са успели да влязат
Коментари Харесай

Минимален брой мигранти успели да влязат у нас

Имаме напълно най-малък брой мигранти, които са съумели да влязат в България. 50% е заетостта на краткотрайните домове за настаняване на чужденци. Сега сме в по-добра позиция, в сравнение с предходната и в случай че продължим с натиска над мигрантите, страната ни ще се оправи със средствата, с които разполага. Това съобщи вътрешните министър Бойко Рашков по време на присъединяване в отрасловата парламентарна комисия.

На фона на бежанския поток, който одобряваме, настаняваме и се грижим за тези хора, които бягат от войната, малко позабравихме мигрантите. Има командировани много чиновници на Министерство на вътрешните работи както от ОДМВР, по този начин и от други служби като " Жандармерия " и от Министерство на защитата.

Тази година са по-малко броят на военнослужещите, които били отделени за работа наоколо до югоизточната граница. Миналата година към 400 военнослужещите били изпратени на границата с Турция, а тази година към 150 военнослужещи.

" Нашата готовност да се оправим с казуса с мигрантския напън е на по-високо равнище, в сравнение с самите мигранти да са намалели ", безапелационен бе Рашков.
 Рашков ще каже за грабежа на
Рашков ще каже за грабежа на " Ломско шосе ", като хване нарушителите

Министърът има голямото предпочитание да удвои заплатите на СФСМВР, само че сега нямало по какъв начин да стане

По отношение на дейностите на двамата служители на реда, взели пари и " Тракия ", Рашков посочи, че записът от камерата на автомобила на контролните органи е бил заличен. Рашков изясни, че единствено преди 10 дни във връзка сигнал, който проверяващ от отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи почнал следствие, открил, че колата на служителите на реда боди камерата била напрактика отстранена. Полицаите са намерили метод да се отърват от тази форма на надзор, засегнат е Рашков.

Във връзка с актуализацията на бюджета и защо ще трябват спомагателни средства на Министерство на вътрешните работи, Рашков съобщи, че възнагражденията на чиновниците ще бъде номер едно. По думите му финансовият министър Асен Василев също демонстрира схващане за увеличение заплатите на служителите на реда.

Друго, за което ще се желае дофинансиране от актуализацията на бюджета е за автопарка на полицията, защото много е стар. Средната година на един автомобил е не по-малко от 12-13 години. Рашков ще желае колите да се купят на лизинг, а не в кеш заради липса на задоволително опция. От 500 до 1 000 автомобила ще бъдат взети на лизинг, с цел да се обнови автопаркът на полицията.

На последващо място средства за дофинансиране ще трябват компютри, както и спомагателни приемателни пунктове по границите.
 На 50 места дневно мигранти пробват да минат границата с Турция
На 50 места дневно мигранти пробват да минат границата с Турция

Жандармерия укрепва защитата на границата с Турция и Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР