Имаме съмнения за укриване на информация за водата в Хасково

...
Имаме съмнения за укриване на информация за водата в Хасково
Коментари Харесай

"Воля": Искаме цялата истина за заразената с уран вода

Имаме подозрения за укриване на информация за водата в Хасково от структури на изпълнителната власт, по-точно от Басейнова дирекция към Министерство на околната среда и водите. Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от ВОЛЯ Андон Дончев и член на Временната комисия за определяне на евентуално рисковите и съответни случаи на радиоактивно замърсяване на питейната вода на територията на Република България, аргументите за тяхното пораждане и последствията за здравето на жителите.

Народният представител сподели още, че ВОЛЯ упорства в къси периоди цялата истина за качеството на водата в Хасково да излезе нескрито и да се откри съответно управническо решение на казуса, тъй като той визира здравето и живота на хората в района.

„ Разтревожени сме от протакането и губенето на прекомерно доста време в установяването на обстоятелствата, вместо във взимането на ограничения за излизане от обстановката. Случаят е тест за институциите дали в действителност могат да се грижат за хората или ще продължат да показват безгрижие “, сподели Дончев.

Дончев разяснява още, че пристигналото през днешния ден в Народно събрание писмо от основния прокурор Сотир Цацаров по тематиката удостоверява тезата на ВОЛЯ за укриване на информация, защото в него се показва че Басейнова дирекция е разполагала с данни за съществуването на уран във водата още от 2010 година.

ВОЛЯ поддържа поправения период за работата на комисията от 28 октомври на 30 септември 2017 година, само че с уточнението тя да получи цялостна информация по случая и да излезе с решение на казуса във допустимо най-кратък период. ВОЛЯ упорства отговорните държавни чиновници за закъснение и укриване на информация да понесат отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР