„Имаме съмнения, че автобусът, който катастрофира на пътя София –

...
„Имаме съмнения, че автобусът, който катастрофира на пътя София –
Коментари Харесай

Зам.-министър на транспорта: Автобусът не е минал повторен технически преглед

„ Имаме подозрения, че рейсът, който катастрофира на пътя София – Своге, не е минал още един механически преглед”, заяви на ексклузивен брифинг зам.-министърът Ангел Попов.

При злополуката починаха 16 души, а други 27 са ранени, някои от които тежко.
16 починали, а други 27 са ранени при автобусната злополука край Своге (СНИМКИ и ВИДЕО) Мобилизирани са общо 15 коли за спешна помощ от София, Монтана и Враца
Фирмата-собственик на рейса се споделя „ Мобилукс – 5” ООД. Фирмата има общо шест транспортни средства, като всички нейни документи са изрядни.

„ Нашите подозрения са, че не е минал повторна техническа инспекция. Трябвало е при започване на август да мине още един обзор. Това съставлява сериозен риск”, разясни Попов.

Все още не е ясно дали останалите рейсове са минали механически прегледи.

Според Попов е допустимо и времето да е указало въздействие върху злополуката, само че експертизата ще покаже сигурно дали това е по този начин.

Мантинела около пътя е имало, настилката също не е нарушена.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че на следващия ден в 14 ч. е проведена среща в Министерство на вътрешните работи на всички ангажирани министерства дружно с прокуратурата, с цел да се обсъдят идващите стъпки.

Целият брифинг гледайте тук:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР