Имаме решение на отрасловия съвет, между 8-ми и 10-и ноември

...
Имаме решение на отрасловия съвет, между 8-ми и 10-и ноември
Коментари Харесай

Янка Такева: Тестването на учениците трябва да се прави от родителите

Имаме решение на отрасловия съвет, сред 8-ми и 10-и ноември би трябвало да се върнат децата от 1-ви до 4-и клас. Тестването е решение, само че би трябвало да се прави от родителите. Това тестване би трябвало се прави не от учителите в учебно заведение, както желае в този момент някой да ни вмени това обвързване, то би трябвало да се прави от родителите и да идват с направения тест в учебно заведение, в случай че ние ги вършим би трябвало да загубим един образователен час. Това съобщи в " Денят стартира " Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

По думите ѝ се водят диалози учителите да получават възнаграждение като лекарите.

" Решението е в това, което се случва по другите страни, при възходяща вълна има ниска смъртност, което разрешава на лечебните заведения да не се претрупват, там децата не се затваряни от края на предходната образователна година ", добави Пламена Николова, Национална мрежа за децата.

По думите ѝ не е направено задоволително, тъй като диалозите се водят от лятото.

" Да се стартира с тестване, с такива ограничения, че най-после да останат единствено децата, нещата бяха предвидими ", добави Пламена Николова.



" Още през лятото говорихме, че би трябвало да има сложни ограничения, да се подходи към тестване в учебните заведения ", сподели още Калина Сато, преподавател и родител.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР