Имаме проблем с чувството за безнаказаност, с безхаберието, с агресията,

...
Имаме проблем с чувството за безнаказаност, с безхаберието, с агресията,
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Ситуацията на полуанархия в държавата окрилява джигитите

Имаме проблем с възприятието за безотговорност, с безхаберието, с експанзията, с наглостта. Това съобщи пред  Sofia24.bg  общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

" Има една част от нашите съграждани, които считат, че на тях няма да им се случи или каквото и да се случи, те ще съумеят да се изплъзнат от глобите на закона, вследствие на което се кара безусловно необмислено по улици, по булеварди, по автомагистрали. И просто ние отчитаме статистика ", разяснява Контрера.

По думите му би трябвало надзор, който обаче да не е кампаниен: " Защото ние ненапълно свикнахме той да бъде кампаниен. Около 15-ти септември, към започването на летните отпуски, което е функционална неточност на Министерство на вътрешните работи, съществува от доста години, само че не виждам никакво предпочитание този метод на работа да бъде изменен. Защото в действителност в случай че има систематичен надзор и глобите са неизбежни, тези джигити на пътя сензитивно ще намалеят. Ситуацията на полуанархия в страната окрилява тези хора и те разчитат, че ще им се размине ".

" Последният случай с съдбовен край в София с 15-годишното момче се е случил на пешеходна пътека, където всеобщо се лишава преимущество. На първо място аз също давам заем тезата, че тук става въпрос за възможен предумисъл, тъй като лидерът с цялото си схващане, разбирал е свойството, смисъла на своите действия. Очевидно нарушава в пъти оптимално допустимата скорост в тази зона. Стига се до една поредна покруса и то единствено на няколко метра от постройката на МВР ", добави Карлос Контрета.

Той добави, че един от пострадалите доста постоянно е градският превоз, където непрекъснато тролеи, рейсове, трамваи са засичани, доста постоянно удряни от водачи, лишават им преимуществото: " Един от огромните проблеми на пешеходните пътеки е обвързван с това, че всеобщо водачите, до момента в който ръководят транспортно средство си употребяват смарт устройството за писане на известия, чатове. Отвлича се вниманието им и белята става ", изясни общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Той напомни, че санкцията за лишаване преимущество на пешеходец е 100 лв.: " Което ми се вижда неуместно на фона на тези произшествия, в това число на обозначени пешеходни пътеки, които се случват единствено в последните две, три години. Така че законодателят е добре да намерения и за привидно сякаш леки нарушавания също да бъдат глобени съществено ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР