Имаме приета от съда експертиза, която ясно и категорично казва,

...
Имаме приета от съда експертиза, която ясно и категорично казва,
Коментари Харесай

БСП: В над 90% от анализираните протоколи от местния вот в София има разминавания

Имаме призната от съда експертиза, която ясно и изрично споделя, че в над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и  регистрираните данни. Това съобщи ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и общински консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " Иван Таков по време на конференция, която се организира в централата на Българска социалистическа партия, по отношение на делото за резултатите от балотажа за кмет на София.

По думите на Таков са оценени една шеста от секциите, в които е имало машинно гласоподаване. Съдът въз основа на тази експертиза разшири този обсег и ще бъдат оценен и  останалите секции. Таков уточни, че дължи истината на всички гласоподаватели, които са поддържаха техния претендент за кмет на София Ваня Григорова. 

Таков съобщи, че няма да разрешат тяхната победа да бъде открадната с операции и измами.

" Ние направихме акция на високо равнище и такава е и оценката ", разяснява още общинският консултант от Българска социалистическа партия.

В отговор на въпрос Иван Таков съобщи, че от Българска социалистическа партия постоянно са подготвени за нови избори - за кмет на София и за нови общински съветници, само че изборите за общински съветници биха оставили столицата на спешен режим още най-малко шест месеца. 

" В частта от протокола, където са записани действителните гласове за подадените претенденти, във флашпеметите от преброени 313 секции единствено в 13 секции няма разминавания ", съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Диана Тонова.

" По думите ѝ е значимо да се посочи, че не споделят в коя посока е разминаването, дали за единия или другия претендент. В последна сметка, не е решавал гласоподавателя, а е решавал някой различен ", коментира още Тонова. 

" Установи се, че има и ремонти в действителните гласове ", сподели още тя.  

" Ако този резултат се мултиплицира в останалите протоколи, може да стигнем в числов резултат, който е друг от регистрирания в изборните комисии ", сподели Тонова.

" Искаме да се направи експертиза на всички протоколи, с цел да създадат финалните си изводи ", добави тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР