Имаме политическа криза, криза на политическите елити и лидерска криза.

...
Имаме политическа криза, криза на политическите елити и лидерска криза.
Коментари Харесай

Даниел Стефанов, политолог: Проблем е, че половината от партиите нямат действащи лидери

Имаме политическа рецесия, рецесия на политическите елити и лидерска рецесия. Има липса на национално водачество. Всички се занимават със личното си политическо оцеляване. Има липса на разговор, договаряния на база изборни резултати и цели. Това разяснява доцент Борислав Цеков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. 

По думите му има потребност от възкръсване на разговора в Народното събрание. " Ние 4-5 години чуваме едно и също " с тези в никакъв случай, с тези в никакъв случай ". Питам се " защо ги избираме ". Ние сме на каскада от избори - никоя партия няма сензитивно болшинство и има накъсване на Народното събрание ", сподели още той. 

За мен изходът е засилващ се публичен напън към партиите да стартират да приказват, добави още доцент Цеков.

Проблем е положението на политическите партии, те са капсулирани. Нямат механизми за издигане на претенденти. Това основава проблеми, счита Даниел Стефанов, политолог и специалистът по изборни системи. 

Половината от партиите нямат ръководители, нямат настоящи водачи. Ако отиде Движение за права и свободи не се знае кой ще вземе мандат. Демократична България няма водач, Българска социалистическа партия на практика няма водач. Партийният живот е чудноват, добави още той.

Нашата система стартира да основава проблем - прекомерно доста партии, които заради неналичието на съдружна просвета не може да основава болшинства. Трябва да решим каква изборна система ни би трябвало, тъй че да стабилизира политическата система, уточни Даниел Стефанов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР