Имаме подкрепата на Европа да се създаде една силна консервативна

...
Имаме подкрепата на Европа да се създаде една силна консервативна
Коментари Харесай

Бареков се видя като победител на евровота

Имаме поддръжката на Европа да се сътвори една мощна консервативна платформа, която да има своите ярки идеологически направления. „ Обединени консерватори " ще бъде сполучлив план, в случай че в действителност консерваторите в България съумеем да се обединим. При наред довеждане докрай на договарянията, можем да се борим за първото или второто място на европейските избори. Това съобщи евродепутатът Николай Бареков в ефира на БНР.

„ Подех самодейността за основаване на тази платформа, тъй като моята партия „ Презареди България ", правоприемник на ББЦ, е единственият приет и законен член на Алианса на консерватори и реформистите в Европа /АКРЕ/, а в границите на този парламент аз бях зам.-председател на Групата на ЕКР и непрекъснат член на Бюрото ", добави той.

Евродепутатът е безапелационен, че консервативната ниша в България стои безусловно свободна:

„ По мое мнение нито сътрудниците от ГЕРБ, които са членове на ЕНП, нито сътрудниците от Патриотичния фронт, които нямат изчистен идеологически образ, могат да бъдат претенденти за тази ниша ".

Според него идеологията на бъдещата платформа би трябвало да бъде доста ясно изчистена.

„ Консервативната ниша е една от най-старите в европейската политика и имаме сега неповторимия късмет да се противопоставим на целия неолиберален модел, който се провали гръмко през последните 20 години. Европа е една доста просто устроена цивилизация, ние сме еднокултурна християнска цивилизация повече от 15 века и няма смисъл да променяме нашия набожен и човешки образ тъкмо в този момент ", безапелационен е той.

Покани за включване в консервативната платформа били отправени към политическите сътрудници, с които ББЦ се яви на европейските избори през 2014-а година. До момента договарянията са претърпели злополука само с Вътрешна македонска революционна организация, заради „ конфликт на персонални ползи ".

„ При тях водещият интерес е кой ще води листата - нещо, което мен не ме вълнува ", акцентира евродепутатът.„ Съмишленик открих в лицето на водача на пария Политическа партия „ Атака " Волен Сидеров, диалозите там се водят към този момент половин година, той не слага под въпрос персонални ползи, с него приказваме за идеология ", съобщи още той.

Евродепутатът опроверга и две от тезите във връзка с АКРЕ, които са тиражират последно време. Едната е, че Вътрешна македонска революционна организация щели всеки миг да си подадат документите за участие в Алианса и щели да бъдат незабавно признати, а другата, че партията на Ердоган понастоящем е член на консервативното обединявания на партии на от целия свят.

Като съществени проблеми, пред които България е изправена през днешния ден, Бареков уточни все по-задълбочаващата се демографска рецесия. „ Държавата ни е претърпяла голям срив единствено спрямо 2017 година. Имаме с 5-6 хиляди българчета по-малко родени - по данни на Здравната каса от 58 000 през 2017 година до 53 000 през 2018 година ", означи той и акцентира, че е неуместно сходен срив да се следи по време, в което е управлявал вицепатриот по демографските въпроси в лицето на Валери Симеонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР