Имаме по един президент, а Джо Байдън е бил про-украински

...
Имаме по един президент, а Джо Байдън е бил про-украински
Коментари Харесай

Зеленски не иска да обясни на народа, че дори руснаците да бъдат прогонени, това ще е временно

Имаме по един президент, а Джо Байдън е бил про-украински надъхан единствено спрямо ренегатите в Републиканската партия. Той поредно отхвърляше доставки на оръжие, поискани от Киев, заради боязън от ескалация, като че ли Владимир Путин може да извърши световно самоубийство, тъй като войната отвън границите му върви зле (нима Съединени американски щати прибягнаха до нуклеарни оръжия в Ирак?).

В тази графа към този момент бе казано, че Байдън е трябвало да бъде по-инициативен в първите дни, когато Путин беше комплициран от неуспеха. Но политиката на Байдън беше съмнително тромава и може би главното напътствие към съветника по националната сигурност Джейк Съливан беше следното - поддържайте спора на ниско равнище за американския гласоподавател.

Възможно е задачата на Байдън от самото начало да е била резултат в жанр замразен корейски спор. А в този момент се появява обява на " Вашингтон Пост ", в която се разказва " тайният " проект на Доналд Тръмп, който всъщност споделя същото.

Както вярно споделят критиците му, Тръмп няма избрана посока. Той желае резултати, които ще създадат Тръмп прочут. Същите критици, неспособни на поредност постоянно, когато евтините точки за говорене са привлекателни, в действителност му приписват една закрепена и поредна позиция - про-Путин и анти-Украйна. Това е цялостно недоумение на това кой е Тръмп и по какъв начин работи.

Голямата плитчина в този спор не са ползите на Русия, а ползите на Украйна. Правителството на Зеленски не желае да изясни на своята общност, че даже в случай че съветските войски съумеят по някакъв метод да бъдат прогонени, това ще бъде краткотраен резултат.

Украйна е слаба страна. Тя не желае да приказва с народа си за действителната цена на успеха и за дългата студена война, до момента в който Русия не се промени, само че и не желае да приканва младите си хора на пердах.

Държавата на Путин е слаба. Тя разпилява войските си, вместо да ги приготви за уверено нахлуване, отказвайки да се набърщка в градските елити посредством готовност. Бюджетът на Кремъл демонстрира, че напъните му би трябвало да доближат своя връх през тази година.

Колективният Запад също се оказва слаб. Въоръжен с Брутният вътрешен продукт, който е 20 пъти по-голям от този на Русия, НАТО може да спре спора още на следващия ден, като напише огромен, само че наличен чек, с цел да унищожи вярата на Путин за по-нататъшен прогрес.

В тази обстановка Тръмп, в случай че би трябвало да се изразим малко по-простичко, съставлява висок риск и висока облага, до момента в който Байдън съставлява невисок риск и ниска облага. Всъщност е мъчно да се види нещо положително и в двете направления. При Тръмп има дребен късмет за някаква ексцентрична договорка, само че главните ви упования би трябвало да са доста сходни, без значение кой ще бъде определен - полуобмислено дрейфуване, до момента в който руснаците не насочат действителна опасност за завладяване на Киев, и по-късно под паника, непредсказуема реакция.

Управлението на последните войни от страна на Съединени американски щати не би трябвало да вдъхва доверие на гласоподавателите. Освен в случай че няма някакъв жокер, бих посъветвал европейските другари на Украйна да се приготвят за нескончаем интервал, в който Съединени американски щати няма да съумеят да обезпечат водачество пред лицето на възходящите международни рискове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР