Имаме пълно единодушие с Демократична България и Изправи се БГ!

...
Имаме пълно единодушие с Демократична България и Изправи се БГ!
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Основният ни водораздел с БСП е по казуса с АЕЦ Белене

Имаме цялостно единогласие с " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". С Българска социалистическа партия имаме разнообразни визии за АЕЦ " Белене ", ние считаме, че не това е нуклеарният приоритет. Ще ги убедим, че 7 и 8 блок е по-икономичен план, постижим, това е главният водораздел сред нас, само че ще намерим решение, аз съм уверен. Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Иван Хиновски, енергиен специалист и народен представител от " ИТН ".

Той разяснява, че по отношение на рекордната цена на тока на енергийния пазар, е належащо неотложно чуване на министъра на енергетиката и ръководителя на борда на БЕХ, което ще бъде поискано още през днешния ден.

Според Хиновски, главната неточност в ръководството на бранша е забавеното обединяване с Румъния.

Това е една огромна спирачка за свободната търговия със Западна Европа, добави специалистът.

Абсурдното е, че това нещо се повтаря от 5-6 години насам и никакви ограничения не се взимат. Абсурдът е, че в центъра на казуса е държавната Топлоелектрическа централа, това приказва за качеството на ръководство на нашите енергийни сдружения.

Очевидно, че има някакви други съображения над енергийните, може би саботират, тъй като за мен това е тип бойкот, съобщи Хиновски.

Смятам, че би трябвало да бъде направена инспекция на регулаторния ангажимент на държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток 2. Тя е нарицателно за неприятно държавно ръководство на енергийно сдружение - това всички партии го признават, акцентира енергийният специалист.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР