Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС, които бяха заявили, че

...
Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС, които бяха заявили, че
Коментари Харесай

Киселова: Изненадващо е, че Денков и Петков присъстваха на връчването на мандата

Имаме оттегляне от страна на ГЕРБ-СДС, които бяха декларирали, че или има състав на кабинет в 12.00 ч. в понеделник, или отиваме на избори. Това съобщи в ефира на NOVA преподавателят по конституционно право Наталия Киселова.

 

По-рано денем президентът връчи папката с мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС. Той беше получен от претендента за министър-председател Мария Габриел. След това тя разгласи, че са помолени от ПП-ДБ за още малко време. 

 

„ Конституцията им дава повече от 24 часа, това е в границите на процедурата. Тоест, имаме продължение на напъните ”, счита Киселова.

 

По думите ѝ изненадващо е, че членове на друга парламентарна група – какъвто е Кирил Петков да участва при връчването на мандат на ГЕРБ-СДС. Присъствието на министър-председателя в оставка също е озадачаващо, смята преподавателят по конституционно право.

 

„ Желанието да има диалози отвън камерите съгласно мен може да се дължи на две аргументи. Габриел да запознае Радев и Денков по какъв начин ще премине предаването на властта и в какъв миг да върнат проучвателния мандат, в случай че е сполучлив. Втората причина – в случай че не са съумели да се договорят във връзка с персоналния състав ”, разясни Киселова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР