Имаме още няколко дни преди президента да ни връчи мандата

...
Имаме още няколко дни преди президента да ни връчи мандата
Коментари Харесай

Борисов след срещата с Радев: Имаме още няколко дни докато ни връчат мандата

Имаме още няколко дни преди президента да ни връчи мандата за сформиране на държавно управление. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с президента Румен Радев. Той разясни, че към този момент са водени неофициални диалози с водачите на ПП-ДБ.

„ Министрите мога да ги напиша за няколко часа. Имаме няколко разновидността за министри. Убеден съм, че най-хубавото за България е да се обединим с ПП-ДБ. Има и други разновидности , само че те не са толкоз добре работещи и са краткотрайни. Ако не се разберем сред нас, нищо няма да стане “, разяснява още Борисов.

Правителството би трябвало да се сформира допустимо най-бързо и да има допустимо най-широка парламентарна поддръжка, сподели още той

Той уточни, че са разискали бюджета и проблемите към него . „ Има доста наследени проблеми “, регистрира Борисов. Вчера той е видял сериозна ненавист в другите партии. „ Тази ненавист няма да ни докара до на никое място “, безапелационен беше още той.

Това е първата консултация при Румен Радев за сформиране на постоянен кабинет

Според него отлагането на „ Бюджет 2023 “ е огромен проблем и юни ще е трагично късно. „ Предизборното говорени свърши. Ако им е блага страната, би трябвало да създадат компромис “, изясни още той и добави, че без държавно управление няма по какъв начин страната ни да влезе в Шенген и еврозоната.

 Румен Радев се съветва с a href= Снимка: Ладислав Цветков

Бойко Борисов също регистрира, че „ времето притиска всичко “. „ Законите ли да одобряваме “ Бюджетът ли да преглеждаме? “, попита той риторично. Лидерът на ГЕРБ разясни също по този начин, че е дал план на президента „ по какъв начин вижда нещата във времето “.

Президентът се среща с ГЕРБ-СДС в 15 ч.

Ние болшинство ли сме с ПП-ДБ или не сме? Те обикалят студията от заран до вечер, с цел да изясняват, че не ни поддържат. Страхуват се от това, какво ще кажат техните критици. Ние обаче сме подготвени да понесем, и загубите и рецензиите в името на страната “, съобщи още той.

Борисов и Радев са говорили и за датата за връчване на мандата. Президентът е декларирал, че времето притиска всички и по тази причина може да забави този развой единствено с няколко дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР