Имаме още много работа в Сирия. Това заяви турският президент

...
Имаме още много работа в Сирия. Това заяви турският президент
Коментари Харесай

Ердоган: Имаме още много работа в Сирия

" Имаме още доста работа в Сирия ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен през днешния ден в заглавие на в. " Стар ".

Ердоган акцентира, че Турция няма да допусне никакви терористични организации в района, предава Българска телеграфна агенция.

" Имаме опциите и качествата да осигурим сигурността и стабилността в Манбидж и на изток от р. Ефрат ", сподели още турският водач.

Ердоган акцентира, че съдействието на Турция с Русия е предоставило " в действителност хубави благоприятни условия за разрешаване на сирийския проблем допустимо най-бързо ".

" Както Русия, по този начин и Съединени американски щати споделят, че СЗН/ПДС ще изоставен Манбидж ", съобщи още президентът, имайки поради сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа и тяхното политическо крило Партия на демократичния съюз. Анкара смята тези организации за част от настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК), приета за терористична от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Там към момента има доста работа ", добави той, като уточни, че " има някои среди, които се пробват да прекратят процеса от Астана " за разрешаване на сирийския проблем, по който гаранти са Турция, Русия и Иран.

Турският президент подсети за съглашение от 1998 година, което по думите му може да послужи като отговор на всички тези, които питат " Кой е поканил Турция тук ", т.е. в Сирия. Става дума за така наречен Споразумение от Адана, подписано по време на ръководството на Хафез Асад, бащата на настоящия президент Башар Асад, преди повече от двайсет години.

" Нас ни предложения в Сирия сирийският народ ", гласи заглавието на в. " Йени шафак ", който добавя: " Споразумението от Адана дава на Турция право на интервенция ". Вестникът изрежда редица положения от този контракт, който има за цел да попречи на дейностите на ПКК на сирийска територия. Според " Йени шафак " измежду изискванията в съглашението е и право, признавано на Анкара, за трансгранична интервенция в Сирия.

" Адресът на решението е съглашение от `98 ", написа и в. " Карар ", съгласно който въпросният контракт с Дамаск е " формулата за излизане от безизходицата ". Ердоган увери, че Турция няма планове да окупира сирийска територия, написа още вестникът.

" Целта на нашите интервенции в Сирия е както да подсигуряваме сигурността на своите граници, по този начин и да осигурим успокоение на хората там ", сподели той. " Няма да позволим и минимум парцелиране на нашите земи. Единствената страна, която е в Сирия с филантропични планове, е Турция. В програмата на всички (останали) страни са други планове ", сподели още президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР