Имаме още един повод за празнуване - постигнахме съгласие с

...
Имаме още един повод за празнуване - постигнахме съгласие с
Коментари Харесай

Денков: Имаме още един повод за празнуване

" Имаме още един мотив за празнуване - постигнахме единодушие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген по море и въздух. " Това съобщи министър председателят Николай Денков на последното съвещание за тази година на Министерския съвет, съобщи NOVA.

Австрия пое ангажимент да продължат договарянията за отваряне и на сухопътните граници, сподели министър председателят.

Тези договаряния ще са съчетани със основна поддръжка от страна на Европейската комисия за отбрана на външните граници на Европейския съюз с Турция и Сърбия, с цел да понижим притока на незаконни мигранти в Европа, сподели още Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция. 

След 12 години без необикновен прогрес по тематиката Шенген, през днешния ден можем да се поздравим с този неоспорим триумф на българската страна, сподели още министър-председателят. Той увери, че след приключването на днешното държавно съвещание дружно с вицепремиера Мария Габриел и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов ще създадат изказване пред медиите, в което ще дадат подробна информация по тематиката.

„ Днес е последното съвещание на Министерския съвет за 2023 година Използвам случая да поздравя всички български жители за празниците, които честваме – Рождество Христово и Нова година. Искам да пожелая на всички една доста по-успешна 2024 година “, сподели още министър председателят при започване на днешното съвещание на кабинета. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР