Имаме обещана помощ от 129 лв. на мегаватчас, която е

...
Имаме обещана помощ от 129 лв. на мегаватчас, която е
Коментари Харесай

Другата седмица заведенията решават кога ще започнат национални стачни действия

" Имаме обещана помощ от 129 лева на мегаватчас, която е извънредно незадоволителна. Другата седмица ще решим по кое време ще стартираме национални протестни дейности ", заяви в ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов и показа сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лева, признавайки, че преди този момент тя е възлизала на 8000 лева

Той призна, че ресторантьорите са в протестна подготвеност откогато в Смолянска област бяха затворени питейни заведения и нощните клубове. А съгласно него поради високата заболеваемост, тежестта още веднъж пада върху техния бранш. Алибегов укори ръководещите, че вземат решения без да се допитат до засегнатите сектори. 

По думите му спадът в оборота на бизнеса е 40%.

" Мерките са същите, само че малко изменени. Например това, че единствено при положение на локдаун бизнесът получава 20% от оборота на 2021 година, само че не повече от 100 000 лв.. Защо, в случай че моят оборот е по-висок и заплащам налози, да не получа отплата? Първите три месеца от тази година ние не сме работили. Мерките не са направени както би трябвало, не са разисквани от бизнеса. Спазвахме разпоредбите, само че при въвеждането на зеления документ, хората се разочароваха ", изясни Алибегов.

Мнението му е, че зеленият документ трябваше да бъде уголемен и да важи за всички.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР