Имаме нужда от стабилно, устойчиво и последователно мнозинство, което да

...
Имаме нужда от стабилно, устойчиво и последователно мнозинство, което да
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Имаме нужда от стабилно, устойчиво и последователно мнозинство, което да застане срещу корупцията и престъпността

Имаме потребност от устойчиво, стабилно и поредно болшинство, което да застане против корупцията и престъпността, от които страдаме всички.

Иначе няма по какъв начин и няма смисъл да вървим напред. Това е нашето схващане за устойчиво ръководство. Затова в този момент най-важното е да намерим обединяване по политики и предпочитание за осъществяване на нужните промени и промени по програмата ни от последните 7 месеца, съобщи Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков пред медии. Тя акцентира, че в границите на сегашния парламент би трябвало да се одобри законът за новата антикорупционна комисия във типа, в който той бе импортиран. А за ръководител на комисията да бъде определен господин Бойко Рашков, лицето на битката с корупцията, потвърдил своята подготвеност да се бори с несправедливостта, кражбите и заканите за естествен живот, безапелационна бе Бориславова.

По думите й към предстоящ кабинет водят единствено същинска подготвеност и доказателство, че всички хора, които желаят да бъдат в ръководещото болшинство, имат смелостта да застанат зад антикорупционната промяна. „ В този смисъл няма оттегляне от позициите ни. Не одобряваме голи обещания на думи, които не се претворяват в същински дейности тогава, когато настава решителният миг “, сподели още началникът на политическия кабинет на премиера. Бориславова бе посетител на представянето на Годишния мониторингов отчет на Антикорупционния фонд за 2021 година „ Да реформираш институция, било като да местиш гробища – от вътрешната страна не може да се чака помощ. Тази мисъл на Кристиан Таков прочетох преди дни върху една от фотографиите му в изложбата „ Моралът е положителното “, проведена в памет на нашия сътрудник “, уточни в приветствието си началникът на кабинета на премиера.

Бориславова бе безапелационна, че не можем да се борим против корупцията и да реформираме корумпирани институции, разчитайки на тези институции. Според данните България е на последно място в битката с корупцията в Европейски Съюз, на последно място сме по стопански напредък и сме най-бедната страна в европейската общественост. „ Това се дължи значително на съпротивата и на политическо, и на икономическо равнище от избрани кръгове против всяка смяна към по-голяма правдивост и към господство на правото “, сподели още Лена Бориславова.

„ Убедихме се, че е доста мъчно да намериш болшинство в Народното събрание, което да не желае да упражнява надзор, както до момента, върху следствията. Но хубавото е, че има друга, по-голяма мощ, която дава смисъл на всяко изпитание, даже след тези 32 години на преход. Това е силата на гражданското общество в България, което пораства и става все по-силно, все по-чуваемо и все по-разпознаваемо “, означи Бориславова. Тя изрече признателност към Антикорупционния фонд, представляващ форма на образуване на гражданското общество за това то да изиска своето право да живее в по-справедлив, по-честен и по-добре стопански построен свят. „ Това ни дава смисъл да продължим да вършим това, което правихме в последните 7 месеца “, добави Лена Бориславова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР