Имаме нужда от специалисти. Имаме нужда от логопеди. Имаме нужда

...
Имаме нужда от специалисти. Имаме нужда от логопеди. Имаме нужда
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Имаме нужда от специалисти, логопеди и психолози във всяко училище в България

„ Имаме потребност от експерти. Имаме потребност от логопеди. Имаме потребност от психолози. Имаме потребност от екипи във всяко учебно заведение в България. “

Това написа във Фейсбук депутатът от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Елисавета Белобрадова . Тя е посетила Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение в Пловдив и е разгласила фотоси от положителните условия , при които децата имат опция да учат и да се социализират. 

Белобрадова насочва своите похвали към личния състав и припомня, че този център е образец за всички районни центрове в страната. Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция:

„ Регионалният център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – Пловдив /РЦПППО – Пловдив/ – необикновен образец за поддръжка, от която всяко дете с увреждане се нуждае.

РЦПППО-Пловдив. Снимка: Елисавета Белобрадова

Ако се чудите кой е най-хубавият тим по хокей на трева, това е тимът на деца с увреждания към РЦПППО – Пловдив, който има сребърен орден от Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин’2023. Отборът има и поддръжката на Българска федерация по хокей на трева.

РЦПППО – Пловдив предлага изключителна поддръжка за децата с увреждания. Директорът доктор Катя Стоилова е направила място, с което можем да се гордеем освен на европейско, а на международно равнище. Място, където всяка стая е направена както би трябвало, че да носи наслада на всяко дете, което посещава.

РЦПППО-Пловдив. Снимка: Елисавета Белобрадова

Децата, които посещават центъра, са над 100. Екипът към центъра е с логопеди, психолози, и дава както помощ на всички тези деца, по този начин и методическа поддръжка на учебните заведения и детските градини в Пловдив.

Само че би трябвало да си кажем, че това не е задоволително. Не е задоволително за децата ни, които са в учебно заведение, тази поддръжка би трябвало да слезе още един стадий надолу – да стигне до всяко учебно заведение. Имаме потребност от експерти. Имаме потребност от логопеди. Имаме потребност от психолози. Имаме потребност от екипи във всяко учебно заведение в България. Имаме потребност и да запазим тези центрове. Имаме потребност и от двете – и от мощна систематична методическа поддръжка във всяка детска градина и учебно заведение, и от сходна висококвалифицирана услуга, която децата да могат да посещават и да имат разполагаем сензорна стая, солна стая, високотехнологична стая, с цел да развиват уменията си и екип от висококвалифицирани експерти.

РЦПППО-Пловдив. Снимка: Елисавета Белобрадова

Този център е образец за всички районни центрове в страната. Следващите месеци ще обиколя и другите и се надявам да видя, че всеки един наподобява по този метод, тъй като, както ми показа доктор Стоилова, целият център е изработен единствено и само с получените от страната средства, които им се поставят, и нито лев повече “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР