Имаме нужда от сериозни промени в закона, които да гарантират

...
Имаме нужда от сериозни промени в закона, които да гарантират
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да да е ясна реалната собственост на частните

Имаме потребност от съществени промени в закона, които да подсигуряват без значение финансиране на публичните медии, както и да е ясна действителната благосъстоятелност на частните, съобщи в Казанлък президентът Румен Радев по време на 18-та на международна среща на българските медии, проведена от Българска телеграфна агенция.

Само свободни медии могат да отстояват истината и тържеството на справедливостта, съобщи президентът. Той уточни, че медийната среда от ден на ден се трансформира в аршин за свободата на самото общество. Свободата на медиите завършва там, където журналистът, неговият редактор или самата медия са подвластни от стопански, политически, корпоративни или външни ползи. Свободата на медиите би трябвало да е наша първостепенна задача, като общество, като институции, само че най-много и като отговорност на самите медии. Защото в един разграничен и спорен свят, когато истината постоянно е неуместна и обект на цензура, ние сме длъжностни с всички вероятни средства да пазим тази истина и да утвърждаваме възприятието за правдивост измежду нашето общество, акцентира президентът Радев.

Следващата международна среща на българските медии ще бъде в Одеса, заяви от своя страна генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР