Имаме нужда от покаяние. То не ни е присъщо, защото

...
Имаме нужда от покаяние. То не ни е присъщо, защото
Коментари Харесай

Румен Леонидов: Имаме нужда от покаяние, но то не ни е присъщо

Имаме потребност от смирение. То не ни е присъщо, тъй като не имаме вяра в Господ. Съвременният човек в своята целокупност е първичен, без значение, че е доста образован и първичен. Примитивният човек счита, че знае всичко, а в действителност нищо не знае. Но знае сигурно единствено едно – че Господ няма. А покаянието стартира още с Йоан Кръстител – последния оракул от Стария завет и връзка с Новия завет. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по издателят и стихотворец Румен Леонидов, създател на книгата „ Покаяние Господне ”.

„ Сега се занимавам надълбоко с трагичната персона на Йоан. Пиша нова книга за него. Мисля, че към този момент е подготвена. Той е бунтовник. Той е маниак. Твърди се, че е прероденият Свети Илия ”, уточни поетът.

Леонидов описа детайлности за личността на Йоан Кръстител. „ Невероятна орис има Йоан, моят любим ”, акцентира той.

Поетът разяснява и въпроса за покаянието на фона на политическата рецесия в страната. „ Покаянието е въпрос на морал. Казват, че прошката е по-сладка от прегрешението. Само че по какъв начин да стане амнистия като те се наскърбяват между тях непрестанно Някои се арестуват, а други се смъкват от власт. Когато те смъкват от власт преднамерено – доста мъчно може да преглътнеш тази засегнатост, с цел да тръгнете дружно да управлявате страната. В случая покаянието би трябвало да пристигна от тези, които смъкнаха законно определената власт, а не от тези, които я изгубиха. Аз по този начин мисля ”, безапелационен е Леонидов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР