Имаме нужда да сме в общност. Това, което преживяхме, го

...
Имаме нужда да сме в общност. Това, което преживяхме, го
Коментари Харесай

Антрополог: Държавата се освободи от част от отговорността

 " Имаме потребност да сме в общественост. Това, което преживяхме, го одобряваме като загуба. Не запознат съм футбол и от вируси, за разлика от много български мъже. С стартирането на хората по стадионите се разчита на самостоятелна отговорност. Събирайки се група обаче тя е по-безотговорна, може да извърши безумия. На хората обаче им омръзна да слушат престижите и взеха решение да си следват нагоните. Малка група хора, с възходящо възприятие на безизходност, съблюдават правила. Ако стартираме да се разболяваме заедно, ще стартираме да се вайкаме какъв брой сме били глупави ". Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров във връзка стартирането на почитателите по стадионите.

" Анонимността даже носи наслада, тъй като се смъква персоналната отговорност и от време на време може да се разрушава. Властите са наясно, че по стадионите хората ще се прегръщат. Това е нещо като тест за зрялост. Държавата обаче се освободи от част от отговорността. Разбира се, че тя не може да носи отговорност до безспир. Такава категория за също зрелостниците и туристите. При гетата за примитивните групи съществува единствено груповият метод на живот. Поведението на гетата може да се види при футболните агитки, които от време на време могат да са доста диви ", сподели още Александров пред Българска национална телевизия. 

" Традиционно си ненавиждаме политиците и това ще продължава в идващите месеци. Притесняваме обаче другата наклонност - ускоряват се антиромските настроения. Голяма част от хората оправдават разпасаното си и безконтролно държание и ковид с ромите. Не за първи път ромската общественост се употребява за екран, на който проектираме неприятните си качества ", сподели още общественият антрополог.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР