Имаме нова ситуация. Доста неща вече са ясни. Става дума

...
Имаме нова ситуация. Доста неща вече са ясни. Става дума
Коментари Харесай

Дясната ръка на Радев проф. Маринов: Президентът не е сърдит нито на БСП, нито на ДБ

Имаме нова обстановка. Доста неща към този момент са ясни. Става дума за напълно съответни планове. По принцип това (съставянето на държавно управление с третия мандат – б.ред.) е доста сложна задача, възможностите не са огромни, само че въпреки всичко съществуват, съобщи още проф. Маринов по Нова Нюз.

Важно е каква е политическата архитектура на държавното управление. Лидерът на Демократична България Христо Иванов споделя, че би трябвало да се търси нов метод, добави той.

По думите му в предлагането на Българска социалистическа партия министър председателят да е от първата политическа мощ – " Продължаваме промяната ", има логичност, само че има и проблеми, защото би трябвало да се преодоляват личностни несъгласия.

Цената на съставянето на държавно управление с третия мандат ще зависи от това какво ще успее да то реализира. Ако кабинетът бъде работещ и успее да облекчи ситуацията на хората в рецесията, цената ще е ниска, само че в случай че се провали, цената ще е висока, означи ръководителят на Стратегическия съвет към президента.

Според него съставянето на евроатлантическо държавно управление е допустимо, само че това не може да стане с Бойко Борисов. Не имам вяра, че в ГЕРБ толкоз елементарно ще се съгласят Бойко Борисов да бъде отхвърлен. А и аз нямам доверие, че е задоволително да се махне Бойко Борисов и да се каже, че няма проблем с ГЕРБ, че ГЕРБ към този момент е бял, бухнал и така нататък, уточни проф. Александър Маринов.

В отговор на въпрос за положението на левицата, той разяснява, че Българска социалистическа партия върви обратно и е доста по-малка и по-зле проведена партия, в сравнение с отпреди години.

Президентът не е ядосан на Българска социалистическа партия, макар че управлението на алените работеше срещу него преди изборите за държавен глава. Това няма да повлияе на избора му кой да бъде третият мандатоносител, съобщи проф. Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР