Имаме нов рекорд с клиент, изтеглил 28 бързи кредита, но

...
Имаме нов рекорд с клиент, изтеглил 28 бързи кредита, но
Коментари Харесай

АБСУРД: Нашенец изтегли 28 бързи кредита

Имаме нов връх с клиент, изтеглил 28 бързи заема, само че приходът му не разрешава обслужването им и не можахме да му помогнем. Toва сподели кредитният съветник Тихомир Тошев пред Нова телевизия. 

Той уточни, че лихвите постепенно се повишават от година насам. " Ръстът не се вижда поради промоционалните предложения на банките, тъй че оставаме с едни от най-ниските лихви в Европа. Вероятно наесен ще има ново повишаване на лихвите с 0,1- 0,3%. Не чакам съществено повишаване на лихвите като в Румъния, където от 2 отидоха на 8 %. Ще имаме леко и гладко повишаване. Юни беше рекорден по изтеглени ипотечни заеми ", акцентира Тошев.

По думите му лихвите са сред 2,2-2,6%, до края на 2023 година може да доближат до 3%. " Това значи месечна вносна на изтегления заем с към 40-50 лв. повече. Това ще е за хората, които занапред ще теглят заеми. По изтеглените заеми лихвите ще тръгнат нагоре след средата на идната година и то с най-малък растеж ", означи той. И добави, че изтеглените суми в бързите заеми стават все по-големи. 

Български жители, които имат обществени държавни вземания в размер на 5000 лв. или повече, да не могат да напущат страната или да пращат средства в чужбина. Това планува законопроект за изменение и допълнение на Валутния закон.

Адвокатът Деян Драгиев съобщи, че новата наредба не значи, че жителите не могат да напущат страната при дълг в размер на 5000 лв.. " Подобна наредба би противоречала на Конституцията, а също и на Европейската спогодба за правата на индивида. Дългът би трябвало да установен при открити обществени вземания от Национална агенция за приходите посредством изпълнително дело, формиране против съответния човек. По този метод обаче не се пречи на овакантяване на страната. Задържа се единствено сумата, която се дължи. Така ще се наложи обезпечителна мярка ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР