Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се

...
Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Коалицията започна доста да скърца

Имаме неодобрение от метода, по който действа обединението. Не се съблюдават някои разпореждания на съдружното съглашение, много скърца.

Това съобщи в студиото на “Тази сутрин” по bTV ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на Народно събрание и съпредседател на “Демократична България”.

“Във вторник съм свикал съвещание на националното управление на партията. Ще обсъдим детайлно връзките ни в обединението и най-вероятно ще желаяме среща с управлението на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, тъй като би трябвало да бъдат изгладени някои проблеми”, добави той.

Атанасов обаче акцентира, че това не значи, че “Демократична България” търси пътища да смъква държавното управление.

Напротив, считаме, че би трябвало да се подхващат всички дейности в актуалната обстановка да бъде укрепена властта, съобщи той.

Той добави, че решението (б.р. за даване на военно-техническа помощ на Украйна) не е това, което от “Демократична България” са желали.

Ние желаеме доста по-широк мандат на държавното управление да му се развържат ръцете да работи, с цел да може България да поддържа с всичко, което може Украйна. Питайте Българска социалистическа партия от какво се опасяваха да отидат в Украйна, при изискване че гласоподаваха поддръжка за Украйна. Това, което се съдържа в решението на Народното събрание, беше поискано от Зеленски и управлението на украинската страна, сподели още съпредседателят на “Демократична България”.

Атанасов изясни, че точките от решението са разисквани по време на срещата сред украинския президент и българската делегация, която посети страната преди дни.

По думите му изказванието, че България продължава да купува газ от Русия е нечиста сделка на ГЕРБ.

Ценово ще се оправим, даже след юли може да чакаме понижение на цените на газа за потребителите, съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР