Имаме намаляване на раждаемостта в България. Трябва да се наблегне

...
Имаме намаляване на раждаемостта в България. Трябва да се наблегне
Коментари Харесай

Доц. Стоянка Черкезова: Нужни са повече политики за увеличаване на раждаемостта

Имаме понижаване на раждаемостта в България. Трябва да се акцентира на политиките за увеличението ѝ. Броят на дамите, които влизат във фертилна възраст, е по-малък от броя на дамите, които излизат от нея. Поради тази причина дамите, които влизат не могат да заместят излизащите. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " доцент Стоянка Черкезова от Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките.

По думите ѝ образованите дами раждат по-малко, тъй като те се решат на тази крачка, би трябвало да се откажат от приходите, които получават.

" Образованите дами доста по-често възнамеряват ражданията си, а необразованите по-малко. Много постоянно хората отхвърлят да имат второ дете, тъй като нямат задоволително средства ", уточни Черкезова

Тя посочи, че животът в България се усилва, само че би трябвало да се акцентира на политиките за увеличение на раждаемостта.

И добави, че някой от прилаганите политики лимитират правата на хората – да вземем за пример за възбраната на аборта, като по думите ѝ това не би трябвало да се позволява в демократичните страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР