Имаме над 80 случая на комуникация между педофили и деца

...
Имаме над 80 случая на комуникация между педофили и деца
Коментари Харесай

ГДБОП засекли 80 случая на комуникация между педофили и деца през миналата година

Имаме над 80 случая на връзка сред педофили и деца през предходната година, разгласи в „ Тази заран " по bTV Явор Колев, шеф на отдел „ Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП.

Всички са докладвани на прокуратурата. Лицата са открити и има повдигнати обвинявания, добави той.

„ Тези хора нормално са доста положителни психолози, тъй като преследват личните си отвратителни потребности и в този нагон доближават до крайности ", съобщи Колев.

„ Много дребни деца, в това число и моята внучка на 4 година, прекарват доста време в браузване в интернет. Гледа клипчета, непрекъснато е в платформите за видео стрийминг. Там може да попаднеш и на доста неуместно наличие. Но ние не би трябвало да ограничаваме, би трябвало да приказваме с тях и да следим това, което те вършат, да сме наясно, че когато детето е с телефона или таблета, не е в сигурност ", разяснява той.

Явор Колев описа детайлности и за системата „ Амбър Алърт ", която подкрепя активността по търсене на изчезнали или отвлечени деца, като ангажира голям кръг от обществото в тази активност. Тя беше въведена у нас преди дни.

„ На страницата на всеки един от потребителите на „ Facebook " в България, които са над 4 милиона, в радиус от 200 км от изгубването на детето един постер, който съдържа всички данни за детето и вероятно за автомобил, с който то е било отвлечено ", изясни Явор Колев.

„ Обикновено информацията за изчезнало дете се получава в секторите „ Издирване ", където родители или близки подават сигнал. Тази информация се уточни, обработва се от експертите от тези браншове и се подава на ГДБОП, където се изготвя този постер, съдържащ всички данни на детето - височина, растеж, години, настояща фотография ", уточни той.

„ Идеята е всеки един консуматор, в случай че забележи детето или автомобила, с който е било отвлечено, да се обади на посочен телефон в ГДБОП, който работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата ", обясни Явор Колев.

По думите му посредством тази система от 2015 година досега единствено в Съединени американски щати са открити и върнати в фамилиите си над 900 деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР