Имаме много сериозен проблем с вноса на Украйна стоки. Оставам

...
Имаме много сериозен проблем с вноса на Украйна стоки. Оставам
Коментари Харесай

Венцислав Върбанов: Имаме много сериозен проблем с вноса на Украйна стоки

„ Имаме доста сериозен проблем с вноса на Украйна артикули. Оставам с усещане, че страната не си е свършила работата. Искахме да бъде неразрешен украинският импорт на зърно. Вместо това се сътвори напрежение и се натисна пазара в България. “ Това съобщи някогашният аграрни министър и сегашен ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов.

„ Ние имаме потенциалът да произвеждаме три пъти повече слънчоглед, не е нужно да се внася. Проблемът е, че украинските артикули идват на по-ниски цени. Ние, като член на Европейски Съюз, би трябвало да отговаряме на редица условия. За Украйна няма възбрана да употребяват ГМО, те не са задължени да дават отговор на европейските условия, суровините им са по-евтини ”, изясни той.

„ Пазарът ни се свива към този момент и при други артикули. Държавата би трябвало да се намеси ”, предизвести Върбанов и даде образец с вносът на яйца и пилешко, които изместват нашите артикули.
„ Не мога да схвана, за какво се потегля по този метод. Ако се изключи настояването за финансова поддръжка на зърнопроизводителите, някои ще банкрутират. Това към този момент се случва. Една промишленост създавана с години, може да завърши ”, уточни ръководителят на Асоциацията на земеделските производители в България.

„ Ако нещо ще бъде приоритет, би следвало да го забележим, посредством заложени средства “, сподели още Венцислав Върбанов.

Зърнопроизводители в протестна подготвеност, напомня SafeNews.

„ Това, което се случи през последната седмица, е, че ние от Националната асоциация на зърнопроизводителите взехме решение и подготвихме декларация с тъкмо избрани претенции, които сме изпратили към министрите на финансите и на земеделието и към премиера и вицепремиера. “ Това съобщи Илия Проданов, ръководител на Управителния съвет на Националната асоциация на дърнопоизводителите.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР