Имаме много несъгласия с проектозакона за психолозите в България. Той

...
Имаме много несъгласия с проектозакона за психолозите в България. Той
Коментари Харесай

Психолог алармира: Едно НПО ще има правото да санкционира всички ни

Имаме доста несъгласия с проектозакона за психолозите в България. Той не е координиран с всички работещи в държавния и. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” по БТВ клиничният психолог Рени Велчева.
По думите ѝ законът касае регулация за цялата професионална общественост в България, а Дружеството на психолозите в България, което е изработило този план, действително се пробва да наложи върху всички практикуващи психолози регулация, която е доста нужна и нужна, само че въведена по несъответствуващ метод.
 Депутатите контролираха активността на психолозите, предвидиха и санкция при липса на етичност Депутатите контролираха активността на психолозите, предвидиха и санкция при липса на етичност
Съсловната организация на психолозите, изискванията за практикуване на специалността, както и етичните ѝ стандарти се уреждат с новоприетия в...
„ Задължават ни недоброволно да членуваме в една неправителствена организация, която има претенцията да бъде съсловна професионална организация ”, сподели Велчева. Според нея несъмнено регулацията е нужна, само че тя би трябвало да се направи в социална полемика с безусловно всички, които тя касае.
„ За работещите в обществения държавен бранш, които са в най-различни сфери – да вземем за пример, в системата на учебното и предучилищното обучение, опазването на здравето, на вътрешните работи. Всички тези експерти и тяхната активност се контролира от съответните законови наредби, които са свързани в съответните сфери, в които те практикуват ”, добави психологът. Според Велчева регулацията би трябвало да е държавна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР