Имаме много натоварен дневен ред, с много срещи. Основен фокус

...
Имаме много натоварен дневен ред, с много срещи. Основен фокус
Коментари Харесай

Илхан Кючюк от централата на АЛДЕ: Разчитаме на френското председателство за пътя на РСМ към ЕС

Имаме доста претрупан дневен ред, с доста срещи. Основен фокус в тях е върховенството на закона. Това съобщи в Брюксел съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, който дружно с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ организира редица срещи на високо равнище, оповестиха от пресцентъра на Движението.

По тематиката за върховенството на закона Движение за права и свободи работи доста интензивно от години, изключително в последните месеци, разяснява Кючюк. Като непрекъснат докладчик на Европарламента за Република Северна Македония той засегна и диалозите с народни представители от Скопие, които се състояха в централата на АЛДЕ.

Сближаването сред България и РСМ би трябвало да продължи - да се случва на равнище секторни политики и на равнище Народно заседание. Но също по този начин е належащо и жителите на двете страни да работят доста интензивно, сподели Кючюк.

" Радвам се, че нашата конференция от предходната седмица беше извънредно сполучлива. В нея се включиха представители на академичната общественост, неправителствения бранш, представители на локалната власт. Европейски Съюз несъмнено ще се реформира и трансформира, съюзът би трябвало да огледа доста съществено към страните от Западните Балкани.

АЛДЕ е политическата мощ, която е поела доста сериозен ангажимент. Повдигнахме тематиката на допустимо най-високото ниво, когато организирахме в Словения срещата сред нашите министър председатели и демократични водачи, с наличието и на ръководителя на Движение за права и свободи. Ще продължим да го вършим и имаме упоритостта през юни да създадем такава среща в Париж, която даже да бъде още по-голяма и с по-интензивен дневен ред ", разяснява още Илхан Кючюк.

Надявам се тогава президентът Макрон да бъде избран отново, тъй като това ще бъде доста мощен знак към европейското и демократично водачество, към полезностите, които са и наши полезности и ние желаеме да развиваме и промотираме.

Очакванията ни са тогава в Париж да бъде сложена тематиката и да още един път да дадем спомагателни гаранции, че вървим в вярната посока и че процесът на интеграция е необратим, заключи Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР