Имаме малък, но много важен пробив – израснаха поколения млади

...
Имаме малък, но много важен пробив – израснаха поколения млади
Коментари Харесай

Радан Кънев: Имаме пробив в поколението, което не помни само сини и червени

Имаме дребен, само че доста значим пробив – израснаха генерации младежи, за които достоверно синьо и достоверно алено не значат нищо. Те не помнят тези времена, в които имаше сини и червени ". Това съобщи определеният за евродепутат от " Демократична България " Радан Кънев в ефира на Дарик Радио.

Той е безапелационен, че тези младежи имат явен политически интерес, развиват се в пазарна среда, желаят тя да се по-чиста и по-честна и по-коректна. Искат българското учебно заведение и българското обучение да са в 21 век.
" Това потомство желае да живее в европейски градове, а не в прашна кочина, в която улиците след ремонт наподобяват по-зле от преди. По-далеч са от Българска социалистическа партия и като ползи, и като нрав. Ние успяхме да изпълним дребен пробив в това потомство ", регистрира Кънев.

Той означи, че " Зелено Движение " и " Да, България " са съумели да привлекат гласове от това потомство, а в това време Мария Спирова събра над 4500 гласа без да похарчи нито един лев за акция. " Мария Спирова съставлява един по-различен взор към политиката. Без тези гласове не влизахме. Хиляди последователи на Съюз на демократичните сили отхвърлиха да гласоподават за листата на ГЕРБ и гласоподаваха за нас. Хиляди симпатизанти на България на жителите решиха, че " Демократична България " е най-близо до техните възгледи ", разяснява изборните резултати Радан Кънев.

Той сподели, че огромна част от тези гласоподаватели не са ядро, а са хора, създали жест. И няма никаква гаранция, че на идващите избори ще създадат същото. " Ако този политически триумф не бъде вложен в надграждане на поддръжката, ще остане индивидуален. Идват най-важните избори – когато всеки глас има голямо значение, а ние не използваме корпоративен избор. Хората би трябвало да гласоподават свободно за хрумвания и персони и за нас този избор е извънредно сложен ", сподели Кънев във връзка идните локални избори.

" Ние не можем да не отчетем триумф в този момент, само че в случай че помислим, че това е триумф, в случай че се възгордеем и седнем като квачки на него той няма да се излюпи, той ще се окаже на запъртък ", добави Радан Кънев.

Той счита, че изборните резултати от настоящия избор демонстрират ясно, че предварителните парламентарни избори са напълно решение на Бойко Борисов. " Всички са му в ръката, може да сглобява доста разновидности. Част от Българска социалистическа партия също му е разполагаем, той ще реши по кое време ще има избори. Според мен той ще втвърди линията си и ще върви най-накрая към изкарване на цялостен политически мандат ", предвижда Кънев.

По думите му, никой не желае да гласоподава за остарялото в политиката, а концепцията, че хората не гласоподават, тъй като чакат да пристигна нова партия, е подвела мнозина. " Доверието в институциите и политическата система е проблем на българското общество и не се взема решение от нови партии, които настояват, че са в бяло и девствени ", счита Кънев.

Според него оставката на Цветан Цветанов не е изненада, а натурален житейски факт, който е бил предупреден от момента, в който Борисов пое на ръчно ръководство в акцията и получи утвърждението на симпатизантите.

" Със сигурност Борисов в случай че желае да надживее Цветанов в политиката би трябвало не просто да разкара Цветанов, а напълно да промени същността на партията и политическия си режим. Протестът на хората е против машината – сливането на партия, бизнес, медии и администрация в едно цяло ", разяснява Кънев. По думите му, Българска социалистическа партия са повишили резултата си, а се е появил и феноменът " Иванчева ".

" В София ГЕРБ са трагични. Протестът е налице и е против " партията-държава ", която ГЕРБ построи. Борисов може да покаже, че ще има независимост на бизнес, медии и така нататък което значи или да се махне и той, или да се опита да бъде Цецо и да понесе негативите на идващите избори ", разяснява Кънев. Той съобщи, че " Демократична България " ще работят за разграждане на тази отровна " партия-държава " и ще се борят за София на локалните избори.

Според него точно това обединение изпраща дейните хора да живеят в чужбина, а по-късно да гласоподават против машината в България от там.

Радан Кънев е уверен, че ръководство на Европа без присъединяване на ЕНП не е допустимо. За солидно болшинство, съгласно него, е належащо и зелените да бъдат част от този развой. Сближаването сред християндемократи и зелени е с 10-годишна традиция, това няма да е нещо ново и е една посока, в която би трябвало да се мисли – на умерено устойчиво развиване.

" Иска ми се ЕНП и АЛДА да сближат задоволително позициите си и това да бъде основата, на която да се гради. За момента няма претенденти, които да са сложени на разискване за водачи на Европа. Позицията на Вебер е сложна. Голям проблем е, че сега Европа няма натурален водач ", разяснява още Кънев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (613)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР