Имаме клиенти, които предлагат различна услуга. Ще проверя цялата информация.

...
Имаме клиенти, които предлагат различна услуга. Ще проверя цялата информация.
Коментари Харесай

Ананиев се поинтересувал кои са белгийските фирми, които разследват, не каква е дейността им

Имаме клиенти, които оферират друга услуга. Ще ревизира цялата информация. Преди час си потеглиха хората – ще получа повече информация. Интересувах се за кои компании става въпрос, счетоводителката ме осведоми. Не знам каква е активността им. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

„ Със сигурност е с активност, която е и в България, и в Белгия или в Европейски Съюз “, добави той.

Настимир Ананиев на няколко пъти акцентира, че офанзивата е с политическа багра, тръгнала от " жълто-кафявата бухалка ПИК ". 

„ Имам единствено един офис. Той е на бул. „ Александър Стамболийски “. Другият офис, допускам, че е на счетоводителя, който сега обслужва тези белгийски сдружения. Абсолютно в никакъв случай не съм работил и нямам нищо общо с ул. „ Парчевич “ – нито компанията, нито офисът са мои “, акцентира депутатът.

" Февруари месец се изисква от Прокуратурата пред Софийски градски съд да се даде позволение за претършуване и изземане в двата офиса. Съдът отхвърля да даде позволение за моя офис, само че Прокуратурата отива за повторно при различен арбитър, който се оказва някогашен от Специализирания съд, който позволява това, което видяхме през днешния ден ", описа Ананиев. 

Според него „ под булото на европейската заповед за следствие се прави политически опит за отстрелване на съперници “. „ Усеща се политическият колорит. Някой от ПП-ДБ е направил нещо неправилно. Имаме работещ бизнес, който дава услуги на българи и чужденци, който си извършва отговорностите по контракт “, изясни депутатът.

На въпрос по какъв начин тези компании са попаднали в офиса му Ананиев изясни: „ Обслужвали сме разнообразни клиенти: белгийци, холандци, ирландци. Първите ми клиенти бяха от Ирландия, там съм живял. Като влезеш в бизнес общността, намираш хора и започваш да подпомагаш активността им. Това е част от бизнеса, който предлагам като услуга. Става дума за двама белгийски жители, които имат три сдружения, единият е довел другия. Въпросът е когато се употребява европейската заповед за следствие за почистване на политически сметки. Фирмите, които ние сме обслужвали, са български юридически лица. В самото определение, в самата заповед от Белгия се споделя, че става дума за физически и юридически лица от Белгия и само юридически лица от България “.

Атаката, съгласно него, идва и заради обстоятелството, че е част от парламентарната комисия „ Нотариуса “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР