Имаме желание до осигурим възможност за по-добро лечение на пациентите

...
Имаме желание до осигурим възможност за по-добро лечение на пациентите
Коментари Харесай

Разкриват над 100 нови COVID зони за лечение на пациенти с леки симптоми

Имаме предпочитание до осигурим опция за по-добро лекуване на пациентите с Коронавирус, без да се постанова да влизат в болница. Това сподели служебният здравен министър Стойчо Кацаров в един от триажните центрове в столицата, където се преглеждат хора със подозрение за болестта.

„ Насочваме напъните си към тези Коронавирус зони. В страната има разкрити 39 такива. По наши проекти би трябвало да има разкрити най-малко 150 в страната, отмерено разпределени географски. Така пациентите ще имат опция да получат клинични прегледи, лабораторни проучвания, рентгенови фотоси и да им бъдат предписани безвъзмездни медикаменти, в случай че имат нужда да се лекуват вкъщи “, сподели Кацаров.

По думите му пациенти с леки или приблизително тежки признаци ще могат да се възползват от услугите на въпросните Коронавирус зони. „ Ползите са, че по този начин няма да се смесват потоците с другите пациенти. Ще спомогне да понижим натиска върху лечебните заведения “, добави той.

На пациентите в приблизително тежко положение ще бъдат гратис предоставяни устройства за премерване на сатурацията, тъй че да могат в домашни условия да наблюдават положението си, като след изцеление ще ги връщат на Коронавирус зоните, с цел да ги дават на други пациенти.

Подготвени са пакети от инсталация, с които ще бъдат снабдени триажните центрове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР