Имаме избор - или веднага да върнем мандата, ако днес

...
Имаме избор - или веднага да върнем мандата, ако днес
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да върнем мандата

Имаме избор - или незабавно да върнем мандата, в случай че през днешния ден чуем, че нямаме поддръжка или да проявим отговорност и да го задържим. Ние избираме второто. Но в случай че през днешния ден се удостовери, че нямаме поддръжка, няма да го държим в неблагоразумен период. Това съобщи в Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Изявлението й бе направено единствено час преди началото на срещата с представителите на " Изправи се БГ! Ние идваме " за сформиране кабинет с третия мандат.

Нинова към този момент даде поръчка при приемането на мандата, че обединението ще постави всички старания, с цел да сформира постоянен кабинет. След изявлението на Слави Трифонов обаче, от левицата показаха, че с едно изявление Трифонов изпраща страната на нови избори, като прибавя и парламентарна рецесия към останалите три.

" За избор на държавно управление трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме, че имаме единствено 36 и не можем сами, а би трябвало да търсим съдружници. Обърнахме се към новите партии в Народно събрание. Поставихме си две цели - да създадем постоянен кабинет, който да посрещне рецесиите и болшинство, което да продължи смяната на ръководство на модела ГЕРБ. Засега сътрудниците от другите партии не желаят да поддържат подобен кабинет. Сигурно те са се съобразили с волята на техните гласоподаватели, само че волята на нашите е да стигнем до съгласие и да има постоянен кабинет ", съобщи ръководителят на левицата.

Според нея, явно е, че след изявлението на Слави Трифонов настроенията започнаха да се трансформират.

" Но пред нас има по-сериозни провокации - ниските приходи, коронавирус рецесията, затварянето и банкрутите на компании, увеличаваща се безработица. Все въпроси, които заслужават голямо внимание. В момента цялата отговорност за решаването на тези проблеми лежи върху Българска социалистическа партия. Ако върнем мандата незабавно, президентът е задължен да разпусне Народно събрание и да насрочи избори. Но по този начин ще оставим болните без медикаменти, лекарите - без 1000 лв. на първа линия, както и служителите на реда и военните без средства за защита на границата ", изброи Нинова.

Тя се обърна особено към водача на ГЕРБ Бойко Борисов с думите:

" Той през вчерашния ден сподели, че в случай, че не ни поддържат другите партии и не желаят да приказват с нас, би трябвало да върнем мандата незабавно и че сме в изолираност и че го държим, като някаква механична играчка, с която си играем. Г-н Борисов, преди да давате оценки на другите партии, си отговорете на въпроса за какво никоя партия не желае да беседва с ГЕРБ и кой през днешния ден е в тотална изолираност? Ако гледате на сигурността на България и на здравето на хората, на приходите и бедността, като на игра, която играхте 12 години, ние гледаме на тези въпроси като отговорност ".

Корнелия Нинова бе безапелационна, че от Българска социалистическа партия няма да дават присъди, това ще го направи българският народ. Тя сподели още, че поканите за срещи към трите партии - ИБГНИ, Има Такъв Народ и Демократична България, остават, само че от Българска социалистическа партия желаят обществено и пред журналистическите камери, от обединенията да разгласят своите позиции.

" Не в офиси, не някъде прикрито, а тук - в Народното събрание, да кажат - кой желае постоянен кабинет, кой не желае и за какво ", добави Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1093615441168632
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР